În condițiile pandemiei, autoritățile nu vor permite deschiderea secțiilor de votare în grădinițe și în căminele studențești. În școli procesul de votare va fi organizat, dar va fi extinsă vacanța elevilor pentru a asigura dezinfectarea spațiilor, a doua zi după scrutin.

Declarația a fost făcută de către premierul Ion Chicu, după ședința de lucru cu șeful statului și președinta Parlamentului.

Totodată, primul ministrul a spus că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene se preocupă de căutarea spațiilor pentru secțiile de votare peste hotare și nu a exclus că vor exista dificultăți în deschiderea unora dintre acestea, din cauza pandemiei.

„Noi ca autorități depunem toate eforturile ca toți cetățenii să aibă dreptul la vot”, a spus Chicu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!