/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

OMS a aprobat testarea unor produse africane bazate pe ierburi medicinale în tratarea noului coronavirus

21 septembrie 2020, ora 14:20

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit regulile de testare a unor remedii naturiste africane împotriva COVID-19 și termenele pentru strângerea și analizarea datelor, anunță biroul regional pentru Africa al OMS și Digi24.ro.

Dacă se constată că un medicament bazat pe medicină tradițională este sigur și eficace, OMS va recomanda producerea lui pe scară largă, a declarat dr. Prosper Tumusiime, director pentru Sănătate Universală în cadrul biroului regional pentru Africa al OMS.

Testele clinice pentru medicamente și vaccinuri pot fi realizate și aprobate în mai puțin de 60 de zile, conform regulilor Forumului African pentru Reglementarea Vaccinurilor, a mai adăugat dr. Tumusiime.

„Adoptarea documentelor tehnice privind eficacitatea medicamentelor pe bază de ierburi va da asigurări că nu se vor face compromisuri în privința siguranței sănătății participanților la teste”, a arătat prof. Motlalepula Gilbert Matsabisa, șeful Comitetului de Experți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram