Taxa rutieră ar putea fi anulată și inclusă în prețul accizului pentru stabilirea prețului la carburanți. O prevedere în acest sens se conține în politica fiscală pentru anul 2021, remisă Guvernului spre examinare. Despre aceasta a declarat Ion Chicu, în cadrul ședinței săptămânale din această dimineață.

„Respectiv vom avea o cotă de 12% atât pentru producția agricolă primară, cât și pentru materialele care se utilizează în agricultură. Considerăm că acesta este un pas spre echilibrarea cotelor TVA și eliminarea unor probleme pe care le avem în lanțul valoric”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul ședinței.

Documentul prevede din 2021, eliminarea impozitării duble a dividendelor. Totodată, urmează să fie eliminată taxa rutieră pentru deținătorii mijlocului de transport care nu folosesc mașinile.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!