Deși lupta cu pandemia continuă în același ritm alert, circa 200 de oameni au participat la o slujbă ce a avut loc în curtea celei mai vechi mănăstiri din țară. La Vărzărești a venit și cuplul prezidențial, care a stat la loc de cinste, mai aproape de preoți. După slujbă, președintele și soția sa au intrat în biserică, însă fără a purta măști de protecție, chiar dacă măsurile anticovid cer acest lucru.

Mulțimea de oameni, ce par a fi mai mult de două sute, s-a adunat în curtea mănăstirii din Vărzărești, din raionul Nisporeni, pentru a urmări slujba oficiată de sărbătoare Sfintei Marii. Oamenii au încercat să stea mai la distanță unii de alții, însă, pe alocurim, acest lucru era greu de evitat. Nu toți au purtat măști, iar printre cei care au apărut fără au fost și soții Dodon. Președintele, care aspiră la un nou mandat în fruntea statului, nu a venit cu mâna goală.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE ȚĂRII: „Soția, azi dimineață, când ne-am pornit încoace ne gândeam cu ce să venim și am hotărât această icoană, care mi-au dăruit-o pe muntele Athos, acm trei săptămâni, să se păstreze la dumneavoastră”.

Ajutați pe aci preoți nevoiași care nu au câteodată la slujbă nici 50 de lei. Dar eu am verificat lucrurile acestea”.

Apoi, cuplul prezidențial a intrat în lăcașul sfânt și, în pofida restricțiilor anticovid, nu a purtat măști, chiar dacă nu doar ei doi erau în interior. (imagini din biserica – 5.58)  Potrivit măsurilor epidemiologice, organizarea slujbelor la aer liber (în curțile bisericilor sau a mănăstirilor) trebuie să se facă doar cu respectarea distanței de 2 metri între persoane și doar cu purtarea măștilor de protecție. În lăcașele sfinte, enoriașii sunt obligați să poarte măști.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!