Încearcă să salveze vieți, punându-și propria viață în pericol. Vorbim despre angajații din sistemul medical care, rămân în continuare, unii dintre cei mai vulnerabili în lupta cu virusul. Doar în ultimele 24 de ore, doi medici cu renume au murit răpuși de COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi au fost înregistrate alte 17 cazuri noi de infectare cu temutul virus, în rândul angajaților din sistemul medical.

Unul dintre medicii care a fost răpus de coronavirus este și Alexei Sofroni, un medic cu renume, în cadrul Spitalului Republican, fost conferențiar la Universitatea de Medicină. Colegii acestuia ne-au mărturisit că întreaga viață și-a dedicat-o pacienților și studenților. Era un optimist convins, pasionat de sport, chiar dacă trecuse demult de prima tinerețe.

VALERIU ISTRATI, ȘEF CATEDRĂ, UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ: „Un om extraordinar, care a fost dedicat toată viața predării disciplinei de boli interne. Activând în incinta Spitalului Republican, acolo-s multe secții și mulți pacienți bolnavi cu COVID. Greu de spus, el a fost foarte atent”.

Un alt angajat din sistemul medical, care s-a stins în ultimele 24 de ore, este și medicul chirurg, Iurie Solomon, din cadrul Spitalului de Copii „Valentin Ignatenco”. Acesta avea doar 45 de ani.

„O pierdere enormă, pentru familie și colegi. Prematur ne-a părăsit un coleg, un prieten, un om deosebit. Medicul chirurg, Iurie Solomon, salvând pe alții, a fost răpus de COVID-19.”

Se arată într-un comunicat emis de către instituție. De la începutul perioadei de pandemie, 35 de lucrători medicali și-au pierdut viața din cauza infectării cu coronavirus. Între timp, Ministerul Sănătății anunță că alte 200 de persoane au fost depistate pozitiv la COVID-19, din 1093 de teste efectuate. Ceea ce înseamnă că fiecare a cincea persoană testată este infectată cu temutul virus. Acum, bilanțul bolnavilor ajunge la circa 46.800 de cazuri. În stare gravă sunt aproape 600 de persoane. Tot astăzi, autoritățile anunță că nouă persoane au pierdut lupta cu virusul, numărul deceselor ajungând la 1211.

Reporter: LILIA CARAUȘ

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!