Deputații fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău și Vasile Năstase, susțin că demisia lui Anatol Pahopol din funcția de Președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii a fost cauzată de o sesizare depusă la Curtea Constituțională de către reprezentanții Platformei DA. Declarația a fost făcută, marți, 22 septembrie, în cadrul unei conferință de presă.

Dinu Plîngău, deputat Platforma DA:Poporul trebuie să înțeleagă că nimic nu se întâmplă în zădar. Aceasta demisie a lui Pahopol a fost cauzată de o sesizare pe care am depus-o la Curtea Constituțională și asta l-a determinat pe Pahopol să demisioneze. La baza tuturor demersurilor legale a lui Andrei Năstase stă Hotărârea Parlamentului privind starea de capturare a statului. Această Hotărâre a provocat demisia lui Eduard Harunjen și toți cei care au slujit lui Plahotniuc. Eliminarea celor compromiși de la MAI, anihilarea contrabandei cu țigări, deschiderea unor dosare de rezonanță. Astăzi am reușit o mare victorie pentru sistemul judecătoresc. Sesizările noastre la CC au dat roade și urmează să mai depunem sesizări care să elimine persoanele dubioase din sistemul judecătoresc.

Vasile Năstase, deputat Platforma DA:Este îmbucurător că Anatol Pahopol a înțeles că nu a fost ales pe dreptate la CSM și și-a dat demisia, este salutabil. Aș vrea să dau un semnal către sistemul judecătoresc, noi vom fi alături de sistem când vor fi oameni corecție și când va fi eliminat acest cheag de corupție. Cred că un asemenea gest ar trebui să-l facă și alți oameni corupți. După alegeri vom reveni la Hotărârea statul captiv”.  

În această dimineață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Anatol Pahopol, și-a anunțat demisia.  Anunțul a fost făcut în cadrul şedinţei CSM.  Anatol Pahopol a menționat că decizia a luat-o în urma criticilor la adresa sa, care au apărut în spațiul public. „Este o situație delicată. Nu am dreptul moral să exercit funcția. Vă rog să acceptați cererea mea. O să părăsesc sala”, a spus acesta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!