/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Deputați de la Platforma DA, despre demisia președintelui CSM: „A fost cauzată de o sesizare pe care am depus-o la CC”

missing
22 septembrie 2020, ora 13:05

Deputații fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău și Vasile Năstase, susțin că demisia lui Anatol Pahopol din funcția de Președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii a fost cauzată de o sesizare depusă la Curtea Constituțională de către reprezentanții Platformei DA. Declarația a fost făcută, marți, 22 septembrie, în cadrul unei conferință de presă.

Dinu Plîngău, deputat Platforma DA:Poporul trebuie să înțeleagă că nimic nu se întâmplă în zădar. Aceasta demisie a lui Pahopol a fost cauzată de o sesizare pe care am depus-o la Curtea Constituțională și asta l-a determinat pe Pahopol să demisioneze. La baza tuturor demersurilor legale a lui Andrei Năstase stă Hotărârea Parlamentului privind starea de capturare a statului. Această Hotărâre a provocat demisia lui Eduard Harunjen și toți cei care au slujit lui Plahotniuc. Eliminarea celor compromiși de la MAI, anihilarea contrabandei cu țigări, deschiderea unor dosare de rezonanță. Astăzi am reușit o mare victorie pentru sistemul judecătoresc. Sesizările noastre la CC au dat roade și urmează să mai depunem sesizări care să elimine persoanele dubioase din sistemul judecătoresc.

Vasile Năstase, deputat Platforma DA:Este îmbucurător că Anatol Pahopol a înțeles că nu a fost ales pe dreptate la CSM și și-a dat demisia, este salutabil. Aș vrea să dau un semnal către sistemul judecătoresc, noi vom fi alături de sistem când vor fi oameni corecție și când va fi eliminat acest cheag de corupție. Cred că un asemenea gest ar trebui să-l facă și alți oameni corupți. După alegeri vom reveni la Hotărârea statul captiv”.  

În această dimineață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Anatol Pahopol, și-a anunțat demisia.  Anunțul a fost făcut în cadrul şedinţei CSM.  Anatol Pahopol a menționat că decizia a luat-o în urma criticilor la adresa sa, care au apărut în spațiul public. „Este o situație delicată. Nu am dreptul moral să exercit funcția. Vă rog să acceptați cererea mea. O să părăsesc sala”, a spus acesta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram