/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/DOC/ Slusari solicită Președinției informații privind decorarea lui Mihail Aizin, alias Kitaeț: „Pentru ce merite a fost decorat?”

missing
22 septembrie 2020, ora 11:55

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că a expediat, marți, 22 septembrie, o solicitare către Secretarul general al aparatului Președintelui R. Moldova. Deputatul Platformei DA cere informații privind decorarea lui Mihail Aizin, alias Kitaeț.

Sunt foarte curios pentru care meritele Mihail Aizin a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii și în acest context cer informație oficială de la Președinție. Atrag atenția societății și, în special, a producătorilor autohtoni, că acest domn, dincolo de trecutul său „glorios”, mai este și proprietarul rețelei de supermarketuri Fidesco. Probabil, nu este o coincidență faptul că deja de mai bine de 6 luni comisia parlamentară economie, buget și finanțe blochează proiectul de lege, care prevede ca pe rafturile magazinelor produsele autohtone agroalimentare să fie prezente în proporție de minim 50 %. Totodată, anume socialiști au propus excluderea din proiect a normelor care reduc veniturile supermarketurilor în raporturile acestora cu furnizorii produselor. Se vede că Igor-supermarket știe pe cine trebuie de decorat!”, se arată în mesajul postat de Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla și în spatele unor atacuri raider, a scris anticoruptie.md.

Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999. Larisa Nefiodkina, văduva lui Rotari, a declarat într-un interviu în presă că Mihail Aizin era invitat la toate sărbătorile și evenimentele de familie.

Fostă ministră a Justiției, după decorarea unui controversat om de afaceri: „Președintele nu înțelege că acestea nu sunt distincții marca Dodon”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram