Lecţie de istorie: Acum 35 de ani a apărut primul break numit Mercedes-Benz E-Class

22 septembrie 2020, ora 12:17

Mercedes-Benz marchează în acest an o altă aniversare, startul unei alte poveşti de succes acum 35 de ani. Modelul în caroserie break, din seria 124, şi-a sărbătorit premiera la Salonul Auto Internațional (IAA) de la Frankfurt între 12 și 22 septembrie 1985. Automobilul a fost primul break numit E-Class, dar şi al doilea model într-o astfel de caroserie din istoria clasei E.

În Germania i se mai spune în prezent T-Modell, ceea ce înseamnă o prescurtare a cuvintelor “turism” și “transport”. Modelul a fost strâns legat de sedanul care a fost prezentat în decembrie 1984, pentru care tot i-am dedicat un articol cu ocazia a 35 de ani împliniţi.

Ca modele individuale ale seriei, un coupe E-Class a apărut mai târziu în 1987, iar o decapotabilă în 1991. De asemenea, au fost disponibile sedanuri cu ampatament lung și variante de șasiu pentru corpuri speciale, cu ampatament scurt și lung. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram