Mercedes-Benz marchează în acest an o altă aniversare, startul unei alte poveşti de succes acum 35 de ani. Modelul în caroserie break, din seria 124, şi-a sărbătorit premiera la Salonul Auto Internațional (IAA) de la Frankfurt între 12 și 22 septembrie 1985. Automobilul a fost primul break numit E-Class, dar şi al doilea model într-o astfel de caroserie din istoria clasei E.

În Germania i se mai spune în prezent T-Modell, ceea ce înseamnă o prescurtare a cuvintelor “turism” și “transport”. Modelul a fost strâns legat de sedanul care a fost prezentat în decembrie 1984, pentru care tot i-am dedicat un articol cu ocazia a 35 de ani împliniţi.

Ca modele individuale ale seriei, un coupe E-Class a apărut mai târziu în 1987, iar o decapotabilă în 1991. De asemenea, au fost disponibile sedanuri cu ampatament lung și variante de șasiu pentru corpuri speciale, cu ampatament scurt și lung. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!