Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, susține că proiectul prezentat de Guvern spre avizare Curții Constituționale, cel care se referă la modificarea Constituției, este în conformitate cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova. În același timp, ministrul spune că acest proiect vine să execute o serie de restanțe ale țării, indicate în rapoartele GRECO.

Notez, proiectul în forma în care a fost prezentat spre avizare Curții, este conform angajamentelor noastre internaționale, fiecare cuvânt fiind agreat cu partenerii țării, acest proiect fiind și angajament al RM conform Memorandumului de înțelegere cu UE (acord internațional aprobat de Guvern și ratificat de Parlament), fiind conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

În același timp, acest proiect vine să execute o serie de restanțe ale țării, indicate în rapoartele GRECO.
Despre situația creată, vom informa partenerii de dezvoltare și vom coordona soluții pentru depășirea situației”, susține Fadei Nagacevschi.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a avizat negativ proiectul înaintat de Guvern privind modificarea Constituției, care vizează sistemul judecătoresc. Modificarea se referă la numirea judecătorilor, componența și competența Consiliului Superior al Magistraturii. Curtea Constituțională a anunțat că proiectul de lege înaintat de Guvern nu respectă condițiile de revizuire a Constituției și nu poate fi înaintat spre examinare Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

ULTIMA ORĂ! CC a avizat negativ inițiativa de revizuire a Constituției, propusă de Guvern

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!