Argentina a înregistrat luni 429 de decese provocate de COVID-19, un nou record zilnic, transmite AFP, citată de Agerpres.

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 13.482, conform datelor furnizate de autorităţi. Acesta este cel mai ridicat bilanţ de la declanşarea pandemiei noului coronavirus în Argentina, unde măsurile de izolare au fost aplicate începând cu 20 martie, iar cele de relaxare au început să fie introduse treptat, în funcţie de regiune.

Numărul total al persoanelor contaminate a ajuns la 640.134, dintre care 508.563 s-au vindecat, conform datelor furnizate de ministerul sănătăţii. Argentina are o populaţie de 44 de milioane de locuitori.

Regiunea Buenos Aires este cea mai afectată. În capitală, ritmul contaminărilor a încetinit în ultima perioadă, luni fiind raportate doar 678 de noi cazuri.

Capitala Buenos Aires începe săptămâna aceasta o nouă etapă de ieşire din izolare. Sunt autorizate, printre altele, funcţionarea restaurantelor care dispun de spaţii deschise şi reluarea lucrărilor de construcţie aflate în fază finală.

Cursurile rămân suspendate la toate nivelurile educaţionale.

Potrivit autorităţilor, la nivel naţional, rata de ocupare în unităţile de terapie intensivă este de 60.3% şi de 65.5% în aglomerarea urbană a capitalei.

Guvernul a decis vineri să extindă până pe 11 octombrie măsurile de restricţionare a activităţilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!