/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Cumpărau stupefiante din farmacii în baza rețetelor false și le vindeau la preț dublu

missing
22 septembrie 2020, ora 12:15

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 57 de ani, cumpărau stupefiante din farmacii în baza rețetelor false și le vindeau la preț dublu. Două personae dintre acestea au fost reținute pentru 72 de ore, scrie poliția într-un comunicat.

Astfel, poliția a demascat un grup de persoane care desfășurau o activitate infracțională și anume înstrăinarea drogurilor și substanțelor psihotrope, prin procurarea stupefiantelor din farmacii în baza rețetelor false, iar apoi realizarea acestora pe teritoriul mun. Bălți.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au efectuat cinci percheziții la Bălți.

De la figuranți au fost ridicate diferite bunuri și obiecte ale infracțiunii și anume: 143 de rețete cu semne de falsificare, (din ele 25 au fost ridicate de la farmacie și 118 de la figuranți), cartele SIM, telefoane mobile, aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, pastile psihotrope, 600 ml de metadon în formă lichidă, 10 gr de PVP, carduri bancare, etc.

Dacă rețetele ar fi fost realizate pe piața neagră, suma profitului avea să constituie aproximativ 22 000 de lei, iar în cazul realizării substanțelor psihotrope procurate în baza rețetelor false, suma se ridica la aproximativ 60 000 lei.

Bărbații riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram