Deputatul Platformei DA Liviu Vovc nu se lasă. Vrea tragerea la răspundere a doi deputați pentru că au participat la ședința Parlamentului în timp ce erau testați pozitiv cu virusul COVID-19. Parlamentarul a constestat în instanța de judecată decizia Poliției prin care a fost refuzată tragerea la răspundere contravențională a deputaților Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Mîzdrenco.

La 11 iunie, la ședința plenară a Parlamentului s-au prezentat Vladimir Mîzdrenco și Eugeniu Nichiforciuc, care au neglijat cu nonșalanță măsurile de combatere a pandemiei punând sub risc întregul Parlament. Astfel, deputații au încălcat ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr. 412 din 17.04.2020, care prevede ca persoanele cu forme ușoare ale infecției cu Covid 19 cu testul de control negativ, continuă autoizolarea timp de 14 zile”, susține parlamentarul.

În aceeași zi Liviu Vovc susține că a sesizat MAI să verifice acest fapt și în cazul în care se constată încălcările, aceste persoane să fie sancționate. De asemenea a solicitat informații de la ANSP cu privire la data când aceste persoane au fost testate negativ. „La 22 iunie ANSP a confirmat faptul că cei doi deputați încă trebuiau să stea în izolare. Dar, contrar ANSP, MAI nu a constat nicio încălcare comisă de cei 2 deputați”, menționează Vovc.

Ambii deputați au fost diagnosticați în luna mai cu virusul COVID-19 și au urmat un tratament la domiciliu, având o formă ușoară a bolii. Într-un răspuns adresat depuatului Vovc, Agenția Națională de Sănătate Publică a precizat că Vladimir Mîzdrenco a obținut testul care s-a dovedit a fi unul negativ la data de 02 iunie, iar deputatul Eugeniu Nichiforciuc la data de pe 25 mai. „Astfel, la data de 11 iunie a avut loc ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova, la care ambii deputați au participat fără a respecta regimul de autoizolare de 14 zile după obținerea testului negativ, iar drept consecință au pus în pericol sănătatea altor aleși ai poporului prezenți în sală, a familiilor acestora”, se spune în contestația parlamentarului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!