/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Fără standuri ale vinăriilor și fără degustație. Cum va avea loc în acest an Ziua Națională a Vinului

missing
23 septembrie 2020, ora 09:13

Ziua Națională a Vinului se va desfășura în acest an diferit. Dacă în ceilalți ani sute de oameni împânzeau centrul Chișinăului pentru a savura din vinurile moldovenești, anul curent Ziua Vinului o va organiza fiecare acasă. Genericul ediției din acest an este „EU deVIN sărbătoare”.

Din cauza situației pandemice actuale, ediția a 19-a a evenimentuluise va desfășura mai mult în spațiul media, vinării și vinoteci și va fi dedicat oamenilor care muncesc zi de zi în sectorul vitivinicol. Astfel, pe 3 și 4 octobrie va avea loc o expoziție de etichete și o retrospectivă a Zilei Naționale a Vinului, programe speciale la vinării și vinoteci, webinare online și concursuri tematice.

Expoziția va fi orgnizată pe 3 și 4 octombrie, în centrul Capitalei.

Respectând toate măsurile de siguranță, Ziua Națională a Vinului va fi marcată și la vinăriile din țară. Vinificatorii vor primi grupuri mici de vizitatori și vor organiza pentru ei degustări de vinuri tinere, vinuri de colecție, excursii pe teritoriul cramelor dar și la podgoriile care se întind pe zeci de kilometri.

„Vom păstra partea festivă a sărbătorii, iar în centrul capitalei va fi înmânat Premiul Mare al festivalului, vom oferi premii vinăriilor și oamenilor care stau în spatele industriei vitivinicole, dar și două premii speciale pentru doi jurnaliști străini, care au scris despre vinurile Moldovei peste hotare. Pentru diseminarea sărbătorii, vom organiza un webinar online de excepție cu 9 jurnaliști de peste hotare, care vor degusta patru vinuri emblematice. Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului va trece și peste ocean, pentru că am pregătit și un eveniment online special alături de un blogger din SUA”, susține Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului:

Oficiul Național al Viei și Vinului a început pregătirile pentru ediția jubiliară a Zilei Naționale a Vinului, care va avea loc în anul 2021. Instituția își propune să-i implice pe toți cei care contribuie la dezvoltarea sectorului vitivinicol din țară, pentru a oferi evenimentului o altă dinamică și o altă traiectorie de recunoaștere internațională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram