Ziua Națională a Vinului se va desfășura în acest an diferit. Dacă în ceilalți ani sute de oameni împânzeau centrul Chișinăului pentru a savura din vinurile moldovenești, anul curent Ziua Vinului o va organiza fiecare acasă. Genericul ediției din acest an este „EU deVIN sărbătoare”.

Din cauza situației pandemice actuale, ediția a 19-a a evenimentuluise va desfășura mai mult în spațiul media, vinării și vinoteci și va fi dedicat oamenilor care muncesc zi de zi în sectorul vitivinicol. Astfel, pe 3 și 4 octobrie va avea loc o expoziție de etichete și o retrospectivă a Zilei Naționale a Vinului, programe speciale la vinării și vinoteci, webinare online și concursuri tematice.

Expoziția va fi orgnizată pe 3 și 4 octombrie, în centrul Capitalei.

Respectând toate măsurile de siguranță, Ziua Națională a Vinului va fi marcată și la vinăriile din țară. Vinificatorii vor primi grupuri mici de vizitatori și vor organiza pentru ei degustări de vinuri tinere, vinuri de colecție, excursii pe teritoriul cramelor dar și la podgoriile care se întind pe zeci de kilometri.

„Vom păstra partea festivă a sărbătorii, iar în centrul capitalei va fi înmânat Premiul Mare al festivalului, vom oferi premii vinăriilor și oamenilor care stau în spatele industriei vitivinicole, dar și două premii speciale pentru doi jurnaliști străini, care au scris despre vinurile Moldovei peste hotare. Pentru diseminarea sărbătorii, vom organiza un webinar online de excepție cu 9 jurnaliști de peste hotare, care vor degusta patru vinuri emblematice. Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului va trece și peste ocean, pentru că am pregătit și un eveniment online special alături de un blogger din SUA”, susține Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului:

Oficiul Național al Viei și Vinului a început pregătirile pentru ediția jubiliară a Zilei Naționale a Vinului, care va avea loc în anul 2021. Instituția își propune să-i implice pe toți cei care contribuie la dezvoltarea sectorului vitivinicol din țară, pentru a oferi evenimentului o altă dinamică și o altă traiectorie de recunoaștere internațională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!