Antirecord, alte 786 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 – confirmate în R. Moldova. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, miercuri, 23 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă. 

Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import, Italia – trei, Turcia – două, Bulgaria – un caz, Spania – un caz. Bilanțul celor infectați a ajuns la 48 232. Numărul cazurilor active este de 10 917.

De asemenea, 53 de cazuri au fost înregistrate în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba despre 23 de medici, 21 de asistenți medicali și nouă angajați care fac parte din personalul auxiliar.

În total au fost efectuate 3 438 de teste, dintre care primar – 3 177 și repetat – 261.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 564 – stare gravă (dintre care 35 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1382 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

La ora actuală, 9 395 de persoane se află în tratament activ la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, iar 16 046 de persoane s-au vindecat.

Alte 529 de persoane au fost tratate și externate. În total, 36 071 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!