/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Aleksandr Lukașenko a fost învestit în funcția de președinte al Belarusului

23 septembrie 2020, ora 11:40

Aleksandr Lukașenko a fost învestit în funcția de președinte al Belarusului. Despre aceasta a anunțat agenția d epresă națională „Belta”.

Potrivit agenției, ceremonia de inaugurare a avut loc la Palatul Independenței din Minsk.

Data ceremoniei a fost păstrată în secret. Nici membrii Guvernului Belarus nu știau despre inaugurarea lui Lukașenko.

Amintim că, din 9 august în Belarus au loc protestele împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale. CEC l-a declarat câștigător pe Alexander Lukașenko cu 80% din voturi. În timpul protestelor, peste cinci mii de persoane au fost reținute, multe fiind rănite în urma ciocnirilor cu poliția. Ministrul de Interne, Yuri Karaev, și-a cerut scuze pentru violența împotriva civililor de către forțele de securitate.

rbc.ru

rbc.ru

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram