/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O deputată cere convocarea Comisiei parlamentare pentru elaborarea Programului de irigare

23 septembrie 2020, ora 11:41

Comisia specială pentru elaborarea Programului național de irigare trebuie să se întrunească în regim de urgență, pentru a soluționa problemele cu care se confruntă agricutorii. Declarația  a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor”, Violeta Ivanov, în cadrul unui briefing de presă.

„La nivel de Parlament încă în luna iulie a fost creată o comisie specială pentru elaborarea planului național de irigare. Însă, până în prezent, singurul lucru pe care l-a făcut comisia a fost să schimbe denumirea din plan în strategie. Și aceasta în condițiile când țara arde la propriu. Propun de urgență convocarea comisiei speciale pentru a veni cu soluții în acest domeniu”, a menționat Violeta Ivanov.

„Când vrei să îngropi o problemă creează o comisie. Dar dacă problema este mare, creează o comisie parlamentară. Așa se întâmplă acum la noi cu Comisia specială pentru elaborarea unui program, plan sau strategie în domeniul irigării. Țăranii sunt foarte îngrijorați de problemele din agricultură provocate de seceta din anul curent. Se vorbește mult despre secetă, dar nu se întreprinde aproape nimic”, a mai mjenționat Violeta Ivanov.

Precizăm că la începutul lui iulie a fost creată Comisia special care urma să elaboreze proiectul de Program național pentru irigarea terenurilor agricole. Potrivit hotărârii, programul trebuie să fie prezentat Parlamentului în termen de cinci luni de la data adoptării prezentei hotărâri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram