Alexei Navalinîi a fost externat din spitalul „Charite” din Berlin. Despre aceasta se spune într-un comunicat al spitalului.

„Starea pacientului s-a îmbunătățit suficient pentru a putea fi externat. Alexei Navalny a primit tratament la Charité timp de 32 de zile, dintre care 24 de zile le-a petrecut în terapie intensivă. Pe baza progresului și a stării actuale a pacientului, medicii curanți consideră că este posibilă recuperarea completă. Cu toate acestea, rămâne prea devreme pentru a evalua efectele potențiale ale otrăvirii pe termen lung”, este specificat în comunicat.

Amintim că, la sfârșit de august opozantul rus Alexei Navalnîi a ajuns în stare de inconștiență la un spital din Omsk. Atunci purtătorul său de cuvânt a anunțat că politicianul a fost otrăvit.

Ulterior, Navalinîi a fost transportat în Germania, la un spital din Berlin.

Puțin mai târziu, Guvernul Germaniei a anunțat într-un comunicat de presă că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță periculoasă, asemănătoare cu toxina „Noviciok”, care provoacă paralizie.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!