/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Sute de balene-pilot au murit după ce au eşuat într-un golf din Tasmania

missing
23 septembrie 2020, ora 16:09

Salvatorii au anunţat miercuri moartea a 380 de balene-pilot eşuate într-un golf izolat din Tasmania, în ciuda eforturilor intense de salvare, informează AFP, citată de Digi 24

În total, circa 470 de balene-pilot eşuaseră la Macquarie Harbour, un vast golf de pe coasta vestică, sălbatică şi slab populată, a insulei australiene.

„Avem o cifră mai precisă şi putem confirma că 380 de cetacee au murit”, a declarat Nic Deka, directorul Parcurilor Naturale din Tasmania.

Luni, o amplă operaţiune de salvare a fost declanşată după descoperirea unui grup de circa 270 de balene-pilot, majoritatea fiind eşuate pe un banc de nisip la care se putea ajunge doar cu barca.

Un alt grup de cetacee, alcătuit din aproximativ 200 de balene deja moarte, a fost descoperit miercuri dimineaţă în timpul unui zbor de recunoaştere aeriană, puţin mai departe de Macquarie Harbour.

Cauzele acestor eşuări în masă a cetaceelor rămân necunoscute.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram