/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Lidera PAS, Maia Sandu, a depus semnăturile la CEC, pentru a fi înregistrată în cursa prezidențială

23 septembrie 2020, ora 21:00

Maia Sandu a depus astăzi listele cu semnături la CEC. Lidera PAS a declarat că, printre semnatari, nu se vor regăsi persoane decedate, așa cum s-a întâmplat în cazul altor candidați înscriși în cursa prezidențială. Între timp, cu pancarte în mâini, zeci de membri și simpatizanți ai formațiunii au scandat în fața instituției. Aceștia au cerut stoparea tentativei de fraudare a alegerilor, în spatele căreia ar sta președintele Igor Dodon și secretarul CEC, Maxim Lebedinschi. Cei din urmă nu au venit, deocamdată, cu o reacție.

Pe fundalul unui protest, organizat de susținătorii săi, lidera PAS, Maia Sandu, a depus astăzi listele cu semnături la Comisia Electorală Centrală, pentru a putea fi înregistrată în cursa electorală. Deși au colectat 30 de mii de semnături, la autoritatea electorală au fost depuse doar 25 de mii, numărul maxim admis de lege.

MAIA SANDU, LIDERA PAS: „Se vor regăsi sau nu morți în liste? Nu au de unde să se găsească. Așa cum am spus – colegii mei au verificat de câteva ori și totul este bine.”

Între timp, susținătorii PAS au scandat în fața instituției lozinci și au cerut organizarea alegerilor libere și corecte. Zona a fost împânzită de polițiști.

„Am venit aici ca să nu ne calce în picioare, să nu ne fraudeze viitorul copiilor noștri, nepoților.”

„Să fie alegeri corecte. Avem dovezi că se pregătește fraudarea alegerilor.”

„Vor să facă măgării cu secțiile în diasporă. Vom mai avea surprize de felul ăsta.”

Mai mult, Maia Sandu mai spune că în spatele pregătirii fraudărilor alegerilor prezidențiale ar sta secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon pe probleme juridice, mai spune Maia Sandu.

Lebedinschi nu ne-a răspuns la telefon, pentru o reacție. Nici Vlad Batrîncea, conducătorului grupului de inițiativă al lui Igor Dodon, nu ne-a răspuns, pentru a comenta acuzațiile celor de la PAS. În schimb, cu o reacție a venit vicepreședintele CEC, Vladimir Șerban.

VLADIMIR ȘERBAN, VICEPREȘEDINTE, CEC: „Mă bucur că trăim într-o țară în care cetățenii au dreptul să-și exprime opiniile. Se pregătește sau nu falsificarea alegerilor? Interesantă întrebare. Eu nu cred că se pregătește falsificarea alegerilor. Eu vorbesc despre mine.”

Întrebat dacă deciziile membrilor CEC sunt influențate de Igor Dodon…

VLADIMIR ȘERBAN, VICEPREȘEDINTE, CEC: „Cel puțin, în privința mea, nimeni nu m-a abordat.”

Până acum, în cursa pentru prezidențiale au fost înregistrați trei candidați: Renato Usatîi, din partea Partidului Nostru, Andrei Năstase, din partea Platformei DA, și Tudor Deliu, din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova. Cererea de înregistrare a liderului PRO Moldova, Andrian Candu, a fost respinsă. Între timp, alți doi candidați, Igor Dodon, candidat independent, și Violeta Ivanov, din partea Partidului Șor, au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram