/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Navalnîi, externat. Potrivit spitalului Charite, starea lui Navalinîi s-a îmbunătățit și a fost externat

missing
23 septembrie 2020, ora 18:38

Prima fotografie cu Alexei Navalnîi, de după externare, a fost publicată astăzi, chiar de către politician. Principalul opozant rus apare stând pe o bancă în parc. După aproape o lună de la otrăvire, spitalul din Berlin a anunțat că acesta se simte bine și are nevoie doar de recuperare. La câteva ore de la anunț, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis opozantului rus că este „liber” să revină în Rusia, dacă îşi doreşte, și i-a urat însănătoșire grabnică. 

„Alexei Navalnîi a primit tratament la Charité, timp de 32 de zile, dintre care 24 de zile, le-a petrecut la terapie intensivă. Luând în calcul progresul și starea actuală a pacientului, medicii consideră că recuperarea completă este posibilă.” 

Se arată în comunicat. Potrivit conducerii instituției, decizia de a face publice detalii despre starea de sănătate a politicianului a fost luată de Navalnîi și soția acestuia, Iulia. Tot astăzi, politicianul a făcut prima postare de la externare. Fotografia, în care acesta apare pe o bancă în parc, este însoțită de un mesaj, în care povestește cum va avea loc reabilitarea sa.

Planurile de viitor sunt încă simple: proceduri zilnice de kinetoterapie, posibil la un centru de reabilitare. Să învăț să stau într-un picior și să obțin din nou controlul asupra degetelor.

Acesta a numit însănătoșirea sa drept o minune produsă de medici. Alexei Navalinîi a fost otrăvit pe 20 august. Inițial, acesta a fost internat într-un spital din Omsk. Abia după mai multe insistențe, două zile mai târziu, opozantul Kremlinului, a fost transportat la spitalul Charite din Berlin. Ulterior, o expertiză germană, urmată de alte două, efectuate în Suedia și Polonia, au confirmat că politicianul a fost otrăvit cu o substanță de tip Noviciok. Colaboratorii opozantului rus au declarat apoi că urme ale agentului neurotoxic, cu care a fost otrăvit Navalnîi, s-au găsit pe sticla de apă minerală din camera de hotel, unde acesta înnoptase la Tomsk, Siberia.

 

NAVLINÎI, EXTERNAT

Potrivit spitalului Charite, starea lui Navalinîi s-a îmbunătățit și a fost externat

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram