Prima fotografie cu Alexei Navalnîi, de după externare, a fost publicată astăzi, chiar de către politician. Principalul opozant rus apare stând pe o bancă în parc. După aproape o lună de la otrăvire, spitalul din Berlin a anunțat că acesta se simte bine și are nevoie doar de recuperare. La câteva ore de la anunț, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis opozantului rus că este „liber” să revină în Rusia, dacă îşi doreşte, și i-a urat însănătoșire grabnică. 

„Alexei Navalnîi a primit tratament la Charité, timp de 32 de zile, dintre care 24 de zile, le-a petrecut la terapie intensivă. Luând în calcul progresul și starea actuală a pacientului, medicii consideră că recuperarea completă este posibilă.” 

Se arată în comunicat. Potrivit conducerii instituției, decizia de a face publice detalii despre starea de sănătate a politicianului a fost luată de Navalnîi și soția acestuia, Iulia. Tot astăzi, politicianul a făcut prima postare de la externare. Fotografia, în care acesta apare pe o bancă în parc, este însoțită de un mesaj, în care povestește cum va avea loc reabilitarea sa.

Planurile de viitor sunt încă simple: proceduri zilnice de kinetoterapie, posibil la un centru de reabilitare. Să învăț să stau într-un picior și să obțin din nou controlul asupra degetelor.

Acesta a numit însănătoșirea sa drept o minune produsă de medici. Alexei Navalinîi a fost otrăvit pe 20 august. Inițial, acesta a fost internat într-un spital din Omsk. Abia după mai multe insistențe, două zile mai târziu, opozantul Kremlinului, a fost transportat la spitalul Charite din Berlin. Ulterior, o expertiză germană, urmată de alte două, efectuate în Suedia și Polonia, au confirmat că politicianul a fost otrăvit cu o substanță de tip Noviciok. Colaboratorii opozantului rus au declarat apoi că urme ale agentului neurotoxic, cu care a fost otrăvit Navalnîi, s-au găsit pe sticla de apă minerală din camera de hotel, unde acesta înnoptase la Tomsk, Siberia.

 

NAVLINÎI, EXTERNAT

Potrivit spitalului Charite, starea lui Navalinîi s-a îmbunătățit și a fost externat

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!