15 angajați din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost testați pozitiv la noul tip de coronovirus.

„Administrația Națională a Penitenciarelor informează că, în scopul asigurării executării prevederilor Protocolului clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus  de tip nou (Covid-19)”, aprobat prin Ordinul MSMSP nr.785 din 25.08.2020 și consultărilor ulterioare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi 24 septembrie, a fost modificat Ordinul ANP cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19.

La 24 septembrie 2020 înregistrăm 15 cazuri active cu infecția Covid-19 în rândul personalului penitenciar și 0 cazuri active în rândul persoanelor private de libertate. Fiind la etapa transmiterii comunitare a infecției Covid-19, ANP conștientizează riscurile transmiterii acesteia către persoanele private de libertate, sens în care menționăm despre necesitatea menținerii în continuare a măsurilor de prevenire dispuse până în prezent.

Precizăm că la moment dotarea cu medicamente pentru tratamentul Covid-19, antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți pentru personal și persoanele private de libertate sunt asigurate în cantități suficiente”, se arată în comunicatul de presă emis de ANP.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!