Accidentele în transportul aerian, feroviar și naval vor fi investigate de un birou de investigații specializat. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii și aprobat în ședința de miercuri 23 septembrie a Guvernului.

Astfel, va fi creat Biroul de Investigare – o autoritate administrativă centrală, în subordinea Guvernului, specializată atât pe investigații, cât și pe emiterea recomandărilor de siguranță.

În procesul de efectuare a investigațiilor, Biroul va colabora cu Procuratura Generală, Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și cu Autoritățile de Siguranță. Autoritatea va fi finanțată din bugetul de stat în limitele alocațiilor anuale aprobate.

Proiectul urmărește îmbunătățirea siguranței în transportul aerian, feroviar și naval prin investigarea cauzelor producerii evenimentelor într-un mod obiectiv, imparțial și transparent, evitarea conflictelor de interese între părțile implicate în cazul unui eveniment în transport, precum și elaborarea unor recomandări de siguranță pentru evitarea producerii în viitor a unor evenimente similare.

Elaborarea proiectului corespunde măsurilor prevăzute în Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!