/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/INFOGRAFIC/ Cei mai căutați – asistenții medicali și polițiștii. Câte locuri de muncă sunt vacante în Moldova

missing
24 septembrie 2020, ora 17:08

Potrivit Agenției Naționale de Ocuparea Forței de Muncă, la data de 21 septembrie 2020, erau 8240 locuri de muncă vacante în R. Moldova, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Dondușeni – 34 și Dubăsari – 37.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2476 locuri de muncă vacante sau circa 30% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în funcție de inspector/ofițer de poliție și în sectorul sănătății.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 5764 locuri de muncă, ce constituie 70% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste două mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 370, muncitor necalificat în agricultură – 250, hamal – 71, paznic, spălător vehicule.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram