Potrivit Agenției Naționale de Ocuparea Forței de Muncă, la data de 21 septembrie 2020, erau 8240 locuri de muncă vacante în R. Moldova, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Dondușeni – 34 și Dubăsari – 37.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2476 locuri de muncă vacante sau circa 30% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în funcție de inspector/ofițer de poliție și în sectorul sănătății.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 5764 locuri de muncă, ce constituie 70% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste două mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 370, muncitor necalificat în agricultură – 250, hamal – 71, paznic, spălător vehicule.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!