După ce Consiliul Concurenței (CC) a anunțat că a sancționat „Avia Invest” SRL cu 31,63 milioane lei pentru abuz de poziție dominantă pe piața, compania a venit cu o reacție în care afirmă că CC a luat o decizie absurdă și ilegală, afirmând că CC protejează compania care a depus plângerea.

„Consiliul Concurenței luat această decizie în urma unei investigații extinse în perioada anilor 2015-2019. Plângerea a fost depusă de compania MGH Ground Handling, care deservește la sol zborurile aeriene. Această companie încerca să obțină un contract de arendă cu Avia Invest a unui teren pe teritoriul Aeroportului pentru o perioadă de trei ani. Accentuăm că gestionarul aeroportului – inclusiv Aeroportul Internațional Chișinău în calitate de întreprindere de stat, până la concesionare, cât și Avia Invest, după concesionare, nu a semnat cu nimeni astfel de contracte, pentru o perioadă mai mare de un an. Dar MGH Ground Handling a încercat în mod deliberat să obțină o soluție care contravine înțelegerilor convenite anterior”, se spune într-un comunicat al companiei.

Potrivit Avia Invest, anterior Consiliul Concurenței a efectuat același tip de investigații, de asemenea, în baza plângerilor depuse de MGH Ground Handling. Și atunci a decis să penalizeze Avia Invest pentru așa-numita poziție dominantă pe piață. Avia Invest a atacat decizia respectivă în judecată și a obținut câștig de cauză în instanțele de toate nivelele. Atât Judecătoria, cât și Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție i-au dat câștig de cauză companiei Avia Invest și au anulat decizia Consiliului.

„Consiliul Concurenței protejează din nou MGH Ground Handling și, în pofida tuturor normelor, încearcă să oblige Avia Invest să încheie cu această companie un contract pe un termen de tocmai șapte ani. Calificăm decizia Consiliului Concurenței drept absurdă și ilegală. Considerăm că atât Consiliul, cât și toate structurile și instituțiile de stat, trebuie să se conducă de unul din cele mai importante principii juridice – puterea deciziei judecătorești”, spune reprezentanții Avia Invest exprimându-și speranța că membrii Consiliului vor reveni asupra deciziei și o vor anula benevol. În caz contrar, compania spune că se va adresa din nou în instanța de judecată.

/DOC/ Compania care gestionează Aeroportul Chișinău, amendată cu peste 31 mln de lei. Motivul

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!