/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Republica Moldova va primi asistență nerambursabilă în valoare de nouă milioane euro din partea Comisiei Europene

missing
24 septembrie 2020, ora 10:06

Republica Moldova va primi asistență nerambursabilă în valoare de nouă milioane euro din partea Comisiei Europene. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind realizarea proiectului „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin a răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere”.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, acordul prevede oferirea asistenței nerambursabile în valoare de nouă milioane euro din partea Comisiei Europene și are drept scop acordarea suportului Republicii Moldova pentru a răspunde crizei provocate de pandemia COVID-19, precum și suportului pentru implementarea reformelor asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-RM.

Acordul de finanțare cuprinde patru componente, după cum urmează:

– Consolidarea capacității de a răspunde la situația de urgență COVID-19 în sănătate publică – cinci milioane euro;
– Consolidarea capacității de supraveghere, guvernanță corporativă și managementul riscului în sectorul financiar – două milioane euro;
– Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar – un milion euro;
– Consolidarea capacității și sustenabilității mass-mediei locale – un milion euro.
– Operațiunile ce urmează a fi finanțate în cadrul Acordului vor derula în perioada 2020-2026 și vor fi implementate de entități selectate de către Comisia Europeană, în conformitate cu criteriile stabilite în Acord.

Inițiativa de a încheia acordul respectiv aparține Comisiei Europene. Acordul de finanțarea urmează a fi semnat de către Serghei Pușcuța, viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor din partea Republicii Moldova și Lawrence Meredith, director pentru relațiile cu țările din vecinătatea estică, din partea Comisiei Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram