/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Eroul protestelor din Belarus. Momentul în care un taximetrist salvează un protestatar fugărit de forțele de securitate

24 septembrie 2020, ora 17:49

Un taximetrist a devenit eroul protestelor din Belarus, după ce a ajutat un manifestant să scape de mai mulți membri ai forțelor de securitate. Imaginile cu momentul salvării spectaculoase au fost distribuite masiv pe rețelele sociale, scrie Reuters și digi24.ro.

În imagini se observă cum un tânăr, care este fugărit de mai mulți polițiști, reușește să se adăpostească într-un taxi care aștepta la semafor. Fără a sta pe gânduri, șoferul pornește, trece pe cealaltă bandă și se îndepărtează cu viteză, în ciuda gesturilor furioase ale oamenilor legii.

Aleksandr Lukaşenko, a cărui realegere este vehement contestată de manifestaţii uriaşe, a depus miercuri jurământul pentru un nou mandat, evenimentul fiind făcut cunoscut după încheierea sa. Anunţul a provocat imediat o nouă manifestaţie a opoziţiei la Minsk. Lukașenko a revendicat o victorie cu peste 80% din voturi în scrutinul prezidenţial din 9 august, despre care opoziţia susţine că a fost fraudat.

Din punctul de vedere al opozanţilor şi presei independente, această ceremonie, care trebuia să aibă loc până în data de 9 octombrie, a fost organizată în secret pentru a nu servi drept catalizator pentru o nouă mare manifestaţie.

Statele europene au denunţat obstinaţia lui Aleksandr Lukaşenko de a rămâne la putere, Berlinul declarând că „nu îl recunoaşte”, din cauza lipsei „legitimităţii democratice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram