Un experiment social s-a încheiat cu rețineri, la Bălți. Câțiva tineri au înscenat răpirea unei fete, dintr-o stație de așteptare, pentru a vedea reacția trecătorilor. Sub ochii acestora, un Mercedes negru, cu numere străine de înmatriculare, a oprit la stație. În momentul următor, doi bărbați, cu cagule pe cap și cu o armă de tip „Kalașnikov”, trag în mașină tânăra, care strigă după ajutor. Martorii au sunat imediat la poliție. Acum, făptașii riscă să stea după gratii.

Scena a avut loc în jurul orei 18, chiar în centrul municipiului Bălți. Polițiștii au fost anunțați de către o persoană speriată, care a surprins momentul. În scurt timp, oamenii legii au identificat mașina. La bordul acesteia se aflau patru tineri și fata care a jucat rolul „răpitei”. Indivizii, cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani, sunt originari din raioanele Sîngerei și Ștefan-Vodă. În timpul audierilor, aceștia au declarat că au încercat să realizeze un experiment social, pentru a verifica vigilența oamenilor.

„-Fata iese din mașină, merge, vorbește la telefon. Eu filmez și vine cineva și o încarcă. -Adică o răpește? -Poftim, cum o răpește? -Răpește fata! -O bagă în automobil? -Da! -Experimentul în asta a constat? -Da!”

În urma interogărilor, tinerii au mărturisit că nu sunt la primul „experiment” de acest gen. Anterior, ei au pus la cale alte trei situații de risc, pe străzile din Bălți. Potrivit polițiștilor, situația a creat panică printre martorii evenimentului, care au perceput cazul drept unul real. Astfel că, patru dintre făptași au fost reținuți pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, pentru huliganism. Pentru asemenea infracțiuni, făptașii riscă închisoare de la trei la șapte ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!