Vacanța lui Igor Dodon de la sfârșitul lui august, la un sanatoriu din Moscova, ar fi costat 100 de mii de lei. Asta spune Renato Usatîi care, cu o identitate falsă, a telefonat la clinică cerând un pachet de odihnă similar cu cel al șefului statului. De unde a și aflat costurile.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Partidului Nostru a prezentat un video în care dându-se drept deputatul Eugeniu Nichiforciuc, a sunat la sanatoriu din Moscova la care s-ar fi odihnit președintele țării. Acesta a cerut să rezerveze exact același pachet de odihnă, de care s-a bucurat Igor Dodon împreună cu prima doamnă, la sfârșitul lui august.

„Și pentru o săptămână cât va costa? – Pentru o săptămână, în funcție de pachet, va costa 220 (n.r. mii ruble) pentru o persoană. – Reiese că dacă-s împreună cu soția – 440 (n.r. mii ruble), da? -Da.”

Din discuție reiese că președintele, împreună cu prima doamnă, ar fi cheltuit în jur de 100 de mii de lei pentru sejurul la Moscova.

„A avut Dodon, aș vrea și eu. – Da, a avut un program clasic, de detoxifiere a organismului, detoxifiere a ficatului.”

Usatîi a mai declarat că sanatoriu este unul care deține un hotel de lux, foarte popular în rândurile bogaților ruși, dar și din afară. Am sunat repetat la serviciul de presă al președintelui pentru o reacție, însă apelurile noastre au fost respinse, fiind urmate de mesajele robotizate. Nici deputatul Eugen Nichiforciuc nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne spune dacă s-a simțit lezat că i-a fost folosită identitatea. În august, șeful statului a anunțat că va pleca pentru câteva zile la Moscova. Ulterior, într-o intervenție pe rețelele de socializare, șeful statului, spunea că își continuă investigațiile la un sanatoriu din apropierea Moscovei, care au fost întrerupte în luna martie, atunci când în R. Moldova a fost confirmat primul caz de coronavirus. Atunci, Igor Dodon nu a oferit detalii despre locul în care își face sejurul și costurile acestuia. Peste câteva zile, el a plecat pe Muntele Athos.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!