/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

1500 de persoane cu deficiențe de auz din Chișinău vor beneficia de proteze auditive

missing
25 septembrie 2020, ora 16:30

1500 de persoane cu deficiențe de auz vor beneficia de proteze auditive din capitală vor beneficia de proteze achiziționate de municipalitate, în cadrul unui program aprobat în acest sens de către Consiliul municipal Chișinău. 

La nivel de municipalitate, în listele de așteptare sunt incluși 4079 de pacienți cu deficiențe auz.

În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată 27 septembrie, primarul general, Ion Ceban, a vizitat Secția otorinolaringologie din cadrul IMSP Asociația Medicală Teritorială Centru.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că, autoritățile publice locale au alocat surse financiare pentru procurarea unui audiometru și amenajarea cabinetului surdologic din cadrul instituției, unicul de acest fel din capitală.

E de menționat că pe parcursul ultimilor trei ani, circa 1100 de persoane au beneficiat de astfel de dispozitive auditive, care au fost achiziționate din bugetul municipal Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram