1500 de persoane cu deficiențe de auz vor beneficia de proteze auditive din capitală vor beneficia de proteze achiziționate de municipalitate, în cadrul unui program aprobat în acest sens de către Consiliul municipal Chișinău. 

La nivel de municipalitate, în listele de așteptare sunt incluși 4079 de pacienți cu deficiențe auz.

În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată 27 septembrie, primarul general, Ion Ceban, a vizitat Secția otorinolaringologie din cadrul IMSP Asociația Medicală Teritorială Centru.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că, autoritățile publice locale au alocat surse financiare pentru procurarea unui audiometru și amenajarea cabinetului surdologic din cadrul instituției, unicul de acest fel din capitală.

E de menționat că pe parcursul ultimilor trei ani, circa 1100 de persoane au beneficiat de astfel de dispozitive auditive, care au fost achiziționate din bugetul municipal Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!