/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Adrian Candu, după incendiul de la Filarmonica Națională: „O pierdere irecuperabilă. Facem apel la autorități să uite de politică”

missing
25 septembrie 2020, ora 13:22

Liderul partidului Pro Moldova, Andrian Candu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care și-a exprimat speranța că Filarmonica Națională va putea fi reconstruită în cel mai scurt timp posibil. Totodată, politicianul a făcut apel către autorități și le-a îndemnat să uite de politică, să fie implicați cei mai buni specialiști pentru ca R. Moldova să aibă o nouă Filarmonică.

O părticică din istoria noastră a fost mistuită de flăcări aseară. Este o pierdere irecuperabilă și dureroasă pentru că fiecare din noi are cel puțin o amintire frumoasă care îl leagă de Filarmonică. Suntem alături de artiștii care și-au pierdut casa. De data aceasta cred că nu putem rămâne în rol de spectatori și trebuie să ne implicăm pentru a reconstrui clădirea, păstrând spiritul și elementele de arhitectură originale. Facem apel la autorități să uite de politică, măcar de data aceasta, să punem umărul toți, să pregătim terenul și să implicăm cei mai buni specialiști pentru ca Moldova în cel mai scurt timp să aibă o nouă Filarmonică. Nu trebuie să repetăm greșelile din pandemie. Trebuie să acționăm coordonat și cot la cot, alături de artiști, împreună”, a scris liderul Pro Moldova, Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

Pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale.

Mai mulți politicieni au lansat un apel public pentru a fi adunate fondurile necesare pentru reconstrucția clădirii. Guvernul de la Chișinău va deschide un cont pentru colectare de fonduri pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale. În această dimineață, 25 septembrie, președintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu și primarul general au mers la Filarmonica Națională, care a fost cuprinsă de flăcări. Președintele Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că „unii sponsori deja l-au contactat și i-au spus că vor acorda 1 milion de lei” pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale.

Amintim că, incendiul ar fi pornit de la acoperișul Filarmonicii Națioanle, după care s-a extins pe o suprafață de circa 3500 m2. Până acum, nu au fost raportate victime sau persoane sinistrate.

 

/FOTO/ Dodon, Chicu și Ceban, la Filarmonica Națională: „Este o durere ce am găsit acolo. Guvernul va deschide cont pentru colectare de fonduri”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram