/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Conturile lui Navalnîi, blocate de autoritățile ruse. "Bucătarul lui Putin", care a promis că-l va ruina, l-a lăsat aproape falit

25 septembrie 2020, ora 09:13

Conturile bancare ale lui Aleksei Navalnîi sunt blocate, iar apartamentul său din Moscova este pus sub sechestru, a declarat Kira Yarmysh, purtătorul de cuvânt al opozantului rus, potrivit BBC. „Au confiscat bunurile și apartamentul unei persoane aflate în comă”, transmite Digi24.ro.

Activele liderului opoziţiei ruse au fost blocate pe 27 august, în cadrul unei proceduri judiciare lansate de către un apropiat al Kremlinului. O instanţă judiciară rusă a decis în octombrie 2019 că Aleksei Navalnîi şi asociaţii săi trebuie să achite daune în valoare de 1,4 milioane de dolari într-un proces de calomnie. Decizia de blocare a activelor a fost luată în timp ce Aleksei Navalnîi era internat în Germania, după ce a fost otrăvit în Rusia.

Rivalul lui Putin a realizat un material video în care punea sub semnul întrebării calitatea produselor companiei lui Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, după ce un focar de toxiinfecție alimentară a izbucnit în școlile din Moscova, în 2018. Dar în octombrie 2019, o instanță i-a ordonat lui Navalnîi să șteargă videoclipul și să plătească 88 de milioane de ruble drept despăgubire pentru calomnie, motivând că a cauzat daune morale companiei.

În luna august, Prigojin declarase că: „dacă Navalnîi îşi dă sufletul lui Dumnezeu, nu am intenţia să-l persecut în această lume (…) Dacă va trăi, va trebui să răspundă cu toată rigoarea legii ruse”.

Evgheni Prigojin deține firma de catering Concor care a lucrat pentru Kremlin. Omul de afaceri este suspectat de legături cu o “fermă de troli” pe care Washingtonul o acuză de ingerinţă electorală, precum şi de implicare în grupul de mercenari Wagner.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram