A fost modificată distanța fizică dintre elevi în cadrul instituțiilor de învățământ de la 1,5 m la 1 m. Astfel, fiecare elev sau student va ocupa zilnic același loc în bancă la o distanţă de cel puţin un metru faţă de ceilalţi. Decizia a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

În aceste condiții, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a solicitat ca până la sfârșitul lunii septembrie să prezinte informații privind noua reconfigurare a claselor conform deciziei CNESP.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat asigurarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul; alfabetizarea digitală a educatorilor din instituțiile educație timpurie, semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Compania Microsoft, desfășurarea procesului educațional în condițiile pandemiei virusului COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!