„Clădirea simbol pentru Chișinău a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” şi-a închis pentru o perioadă nedeterminată activitatea. Împreună cu premierul Ludovic Orban vom căuta soluții concrete pentru a oferi ajutor”, a anunţat vineri ministrul român al Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Clădirea simbol pentru Chișinău a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” şi-a închis pentru o perioadă nedeterminată activitatea cu publicul, după 8 decenii de când este în slujba culturii. Incendiul de ieri s-a extins pe o suprafață de aproximativ 3500 mp. Sunt alături de toți artiștii care au rămas acum fără „casă”, dar și de spectatorii care așteptau redeschiderea ei – filarmonica se afla în reconstrucție deoarece se pregătea celebrarea a 80 de ani de la înființare, în această toamnă. Împreună cu Premierul Ludovic Orban, vom căuta soluții concrete pentru a oferi ajutor! Încercările grele sunt momentele care ne fac mai puternici! Suntem solidari cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, este mesajul lui ministrul român al Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Tavanul sălii principale a cedat, iar flăcările au distrus biblioteca, săli de repetiţii, dar şi instrumente, printre care patru piane vechi. Mai multe ore, zece echipaje de salvatori şi pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Oamenii de cultură, iubitorii de artă au început să colecteze fonduri pentru restaurarea Filarmonicii Naţionale.

 

Guvernul a deschis un cont pe care urmează să fie adunați bani pentru reparația Filarmonicii Naționale. Chicu: „Este greu de restabilit doar din bani publici”

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!