Opozantul rus Alexei Navalnîi va rămâne în Germania până la sfârșitul cursului de reabilitare. S-ar putea să dureze câteva săptămâni, a declarat secretarul de presă al opoziționistului Kira Yarmysh, scrie meduza.io.

„Acum, în mod firesc, procesul de recuperare a lui Alexei va dura mult timp. El rămâne deocamdată în Germania, va face reabilitare acolo, în mod clar nu este vorba de câteva zile și, probabil, nici măcar de câteva săptămâni, evident ”, a spus Yarmysh.

Pe 22 septembrie, Navalnîi a fost externat din spitalul clinicii din Berlin „Charite”, unde se afla din 22 august, până pe 7 septembrie. După externare, Navalnîi a spus că va lucra zilnic cu un kinetoterapeut și, eventual, va merge la un centru de reabilitare.

Anterior, New York Times a raportat că Navalnîi intenționează să se întoarcă în Rusia după ce a fost supus tratamentului. „Nu au fost luate în considerare niciodată alte opțiuni”, a spus Kira Yarmysh.

Guvernul german a anunțat pe 2 septembrie că Alexei Navalnîi a fost otrăvit în Rusia cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok. Acest lucru a fost confirmat de laboratorul Bundeswehr (forțele armate ale Republicii Federale Germania) și apoi de centrele independente din Suedia și Franța.

Autoritățile ruse au declarat că medicii ruși nu au găsit urme de otravă în corpul lui Navalnîi și că nu există motive pentru o anchetă penală privind ceea ce s-a întâmplat cu politicianul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!