/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Opozantul rus Alexei Navalnîi va rămâne în Germania până la sfârșitul cursului de reabilitare

missing
25 septembrie 2020, ora 11:40

Opozantul rus Alexei Navalnîi va rămâne în Germania până la sfârșitul cursului de reabilitare. S-ar putea să dureze câteva săptămâni, a declarat secretarul de presă al opoziționistului Kira Yarmysh, scrie meduza.io.

„Acum, în mod firesc, procesul de recuperare a lui Alexei va dura mult timp. El rămâne deocamdată în Germania, va face reabilitare acolo, în mod clar nu este vorba de câteva zile și, probabil, nici măcar de câteva săptămâni, evident ”, a spus Yarmysh.

Pe 22 septembrie, Navalnîi a fost externat din spitalul clinicii din Berlin „Charite”, unde se afla din 22 august, până pe 7 septembrie. După externare, Navalnîi a spus că va lucra zilnic cu un kinetoterapeut și, eventual, va merge la un centru de reabilitare.

Anterior, New York Times a raportat că Navalnîi intenționează să se întoarcă în Rusia după ce a fost supus tratamentului. „Nu au fost luate în considerare niciodată alte opțiuni”, a spus Kira Yarmysh.

Guvernul german a anunțat pe 2 septembrie că Alexei Navalnîi a fost otrăvit în Rusia cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok. Acest lucru a fost confirmat de laboratorul Bundeswehr (forțele armate ale Republicii Federale Germania) și apoi de centrele independente din Suedia și Franța.

Autoritățile ruse au declarat că medicii ruși nu au găsit urme de otravă în corpul lui Navalnîi și că nu există motive pentru o anchetă penală privind ceea ce s-a întâmplat cu politicianul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram