Franța a ajuns, joi, la un nou record absolut în ceea ce privește îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore au fost raportate nu mai puțin de 16.096 de cazuri. Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei în Hexagon, scrie Digi24.ro.

De asemenea, 52 de bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate.

Precedentul record de cazuri noi în 24 de ore se ridica la peste 13.000 de noi cazuri pe zi, nivel atins miercuri.

Recordul vine la o zi după ce guvernul francez anunțase deja noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Două departamente au fost plasate în stare de alertă maximă.

Acest lucru însemnă, de pildă, închiderea completă a localurilor. Alte 11 departamente din Franta se află în stare de alertă sporită, inclusiv cel în care se află Parisul. Acolo, localurile se vor închide de luni la ora 22:00.

Creștere „exponențială” a internărilor la ATI

Un alt semn că pandemia progresează în Franța este că proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate (rata de pozitivare) a crescut continuu, atingând 6,5%, faţă de 6,2% miercuri şi 5,4% săptămâna trecută, scrie Agerpres.

În ultimele şapte zile, spitalele au primit 4.258 de bolnavi noi, dintre care 718 cazuri grave sunt la reanimare.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.511 de decese legate de COVID-19.

În raportul său săptămânal, dat publicității joi, serviciul public de sănătate a avertizat în legătură cu o creștere „exponenţială” a internărilor la terapie intensivă şi o creştere a circulaţiei SARS-CoV-2 la persoanele în vârstă de 65 de ani şi mai mult.

Bazându-se pe datele până la 22 septembrie, serviciul public de sănătate semnalează o „subestimare a creșterii numărului de cazuri confirmate, cauzată probabil de o saturaţie a capacităţilor de diagnostic”, precum şi o subestimare a numărului de focare de contaminare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!