/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Detalii din culisele show-ului „Artizanii Gustului”. Nu rata premiera emisiunii culinare

missing
25 septembrie 2020, ora 21:04

Tu te uiți la un măr și vezi un fruct, ei însă îl analizează din punct de vedere chimic. Ce gusturi pot să obțină, cu ce se combină cel mai bine sau cum va arăta în farfurie. Este una din sutele de provocări ale bucătarilor cărora chiar le pasă de mâncarea pe care o pun pe platouri. În spatele cortinei, asemeni unui spectacol, în bucătăriile mici ale restaurantelor, arta se coace la foc potrivit. Rareori sunt în fața scenei, dar le simți măiestria din prima înghițitură. În premieră, la TV8, vă prezentăm un show de excepție despre istoriile a opt cei mai interesanți bucătari de noi – Artizanii Gustului. Echipa de filmare i-a provocat să facă un pas în față, ca să-și spună povestea, din care nu lipsesc sarea și piperul.

Fac o altfel de artă, dar departe de ochii lumii. De regulă, își demonstrează măiestria în bucătării mici și încinse, care însă explodează de culoare și arome. Gătesc și coc povești, iar de sâmbătă le spunem, în premieră, la TV8. După luni întregi de muncă, echipa Klumea, susținută financiar de IREX Moldova și ambasada SUA, lansează show-ul gastronomic – „Arizanii Gustului”.

„Arizanii Gustului” este o producție unică, fiind dedicată bucătarilor locali și celor pasionați de gusturi interesante și istorii despre bucate. De un an, în spatele proiectului a muncit și continuă să muncească echipa Klumea, împreună cu jurnalista Nata Albot, care este și producătoarea show-ului.

NATA ALBOT, PRODUCĂTOARE „ARTIZANII GUSTULUI”: „Fiecare dintre ei are o poveste de spus și de la fiecare dintre ei vom afla, după mine, detalii care ar trebui un pic să ne ajute să evoluăm. Bunăoară, despre cum trebuie să punem valoare pe ingrediente. Cât de important este ca aceste ingrediente să fie locale, de la fermierii noștri, producătorii noștri. Pentru că în felul acest îi susținem și ne dezvoltăm împreună.”

Prin acest proiect, bucătarii chefi sunt încurajați să devină actori sociali și să lucreze cot la cot cu producătorii locali.

NATA ALBOT, PRODUCĂTOARE „ARTIZANII GUSTULUI”: „Artizanii gustului își dorește, în felul acesta, să provoace bucătarii noștri să devină actori sociali, să îndrăznească să creadă că pot schimba lumea din jurul lor. Să nu fie limitați doar între cei patru pereți ai bucătăriilor din restaurantele în care lucrează.”

Ca poveștile bucătarilor să apară și la ecran, alături de ei au muncit cel puțin cinci membri ai echipei de filmare. Deși nu au făcut parte din scenariu, provocările au fost la ordinea zilei.

DINA ZAIAȚ, REGIZOARE ȘI SCENARISTĂ „ARTIZANII GUSTULUI”: „A fost complicat să filmăm în bucătăriile super mici, de regulă ele sunt 1×1, încap doar 2 bucătari, iar printre ele, trebuia să încăpem și noi. Aproape 5 oameni.”

Pandemia, care a închis ușile restaurantelor, i-a lăsat pe mulți bucătari fără lucru, or asta a fost unul dintre cele mai grele momente pe care echipa și eroii ei au trebuit să le depășească.

DINA ZAIAȚ, REGIZOARE ȘI SCENARISTĂ „ARTIZANII GUSTULUI”: „Câțiva bucătari au rămas în aer, au fost nevoiți să-și schimbe restaurantul. Pentru echipă asta a însemnat să refilmăm. Asta înseamnă o zi de filmare în plus. Dar cea mai, cea mai mare provocare este însuși show-ul, pentru că nimeni nu te învață cum să-l faci. Este o producție nouă, prima dată se face asa ceva în Moldova.”

„Artizanii Gustului” va conține opt episoade, iar fiecare va spune povestea unui bucătar anume. Emisiunea va fi difuzată în fiecare sâmbătă, cu începere de la ora 18, la TV8, iar a doua zi va putea fi urmărită în reluare. Show-ul va fi disponibil și pe pagina de facebook a proiectului Klumea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram