/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Larisa Nefiodkina: „Igor Dodon nu a avut cum să nu știe cine este Mihail Aizin”

25 septembrie 2020, ora 11:00

Larisa Nefiodkina este văduva lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, persoană cu autoritate imensă în lumea interlopă a anilor 90. Femeia susține că îl cunoaște personal pe Aizin de cel puțin 30 de ani, că acesta a avut legături cu crima organizată și că i-ar fi tras țeapa regretatului om de afaceri Leonid Volneanschi. În același timp, în perioada aflării Partidului Democrat la guvernare, Mihail Aizin ar fi fost protejat de Vladimir Plahotniuc, iar acum nu exclude că ar putea fi protejat de Dodon. Larisa Nefiodkina susține că a fost cu doi ani în urmă în audiență la șeful statului și l-a informat despre trecutul și afacerile pretins dubioase ale lui Aizin, iar președintele i-a promis că va lua atitudine, scrie anticorupție.md.

Femeia a declarat pentru sursa citată că după ce a auzit că Igor Dodon l-a decorat pe Aizin cu ordinul Gloria Muncii, vrea să obțină o nouă audiență la șeful statului.

Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla și în spatele unor atacuri raider.

Deși l-a decorat, Președenția susține că Igor Dodon nu îl știe pe Mihail Aizin, cunoscut ca lider al unui grup criminal. Ulterior, Mihail Aizin, cel care a fost decorat de Dodon cu „Gloria Muncii”, amenința că se va adresa organelor competente să-i apere onoarea.

Potrivit anticorupție.md, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.

În 2004, când fostul președinte Vladimir Voronin a declarat război criminalității organizate, Mihail Aizin, pe atunci în vârstă de 39 de ani, a fost arestat. După ce a fost eliberat, acesta a plecat împreună cu fratele său în Germania și a investit banii în afaceri, inclusiv în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram