/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Boris Cușnir, profesorul de la Ocnița, care a numit alegătorii bătrâni „idioți”, și-a cerut scuze pentru limbaj

missing
26 septembrie 2020, ora 08:20

Criticat pentru că ar fi sugerat elevilor săi cu cine să voteze la alegerile prezidențiale, profesorul de la Ocnița spune că a fost provocat să abordeze această temă. Într-o înregistrare video, dascălul, simpatizant al Partidului Acțiune și Solidaritate, își mai cere scuze de la alegătorii trecuți de 70 de ani, pe care i-a făcut „idioți.”

BORIS CUȘNIR, PROFESOR DE EDUCAȚIE FIZICĂ, ORAȘUL OCNIȚA: „Vreau să vin cu niște scuze de rigoare în privința cuvintelor nepotrivite. Am fost provocat la o discuție legată de viitoarele alegeri prezidențiale. Le-am explicat că este necesar să-și hotărască destinul țării, și nici într-un caz n-am avut în gând să umilesc persoanele în etate.”

Profesorul a ajuns subiect de discuție după ce a fost filmat în timp ce le vorbește elevilor săi despre alegeri. Acesta i-a criticat pe socialiști și pe alegătorii bătrâni care se duc la vot, dar a vorbit în cuvinte de laudă despre Maia Sandu.

„Pe mine asta mă enervează, că idioții aceștia, de 78 -80 de ani, că altfel nu le poți zice, o să ajung și eu la acești ani, nu, eu nu o să ajung, se duc și votează și hotărăsc soarta voastră.”

Imaginile au fost criticate de prim-ministrul Ion Chicu. În ședința de Guvern de miercuri, el a cerut responsabililor să ia atitudine, cerându-le profesorilor să nu facă politică în școli. Nu este clar cum a reacționat conducerea liceului, unde activează profesorul. Anterior, TV8 a încercat că discute cu directorul instituției, dar secretara școlii nu a mai revenit cu un apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram