Criticat pentru că ar fi sugerat elevilor săi cu cine să voteze la alegerile prezidențiale, profesorul de la Ocnița spune că a fost provocat să abordeze această temă. Într-o înregistrare video, dascălul, simpatizant al Partidului Acțiune și Solidaritate, își mai cere scuze de la alegătorii trecuți de 70 de ani, pe care i-a făcut „idioți.”

BORIS CUȘNIR, PROFESOR DE EDUCAȚIE FIZICĂ, ORAȘUL OCNIȚA: „Vreau să vin cu niște scuze de rigoare în privința cuvintelor nepotrivite. Am fost provocat la o discuție legată de viitoarele alegeri prezidențiale. Le-am explicat că este necesar să-și hotărască destinul țării, și nici într-un caz n-am avut în gând să umilesc persoanele în etate.”

Profesorul a ajuns subiect de discuție după ce a fost filmat în timp ce le vorbește elevilor săi despre alegeri. Acesta i-a criticat pe socialiști și pe alegătorii bătrâni care se duc la vot, dar a vorbit în cuvinte de laudă despre Maia Sandu.

„Pe mine asta mă enervează, că idioții aceștia, de 78 -80 de ani, că altfel nu le poți zice, o să ajung și eu la acești ani, nu, eu nu o să ajung, se duc și votează și hotărăsc soarta voastră.”

Imaginile au fost criticate de prim-ministrul Ion Chicu. În ședința de Guvern de miercuri, el a cerut responsabililor să ia atitudine, cerându-le profesorilor să nu facă politică în școli. Nu este clar cum a reacționat conducerea liceului, unde activează profesorul. Anterior, TV8 a încercat că discute cu directorul instituției, dar secretara școlii nu a mai revenit cu un apel.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!