/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Mucuri de țigări, sticle, pungi și sute de hârtii. Chișinăuienii au participat astăzi la așa-zisa mare curățenie

missing
26 septembrie 2020, ora 20:57

Mucuri de țigări, sticle, pungi și sute de hârtii. Chișinăuienii au participat astăzi la așa-zisa mare curățenie anunțată de Primăria Chișinău, care s-a desfășurat în sectoarele din capitală, în special în zonele verzi. Cu fotograful după el, la acțiune a participat și edilul capitalei, împreună cu familia. Întrebat de ce are nevoie de fotografii, acesta a precizat că aceasta este misiunea serviciului de presă. Potrivit informațiilor, în cadrul acțiunii de salubrizare au participat circa 1000 de oameni și au fost colectați circa 5000 de saci cu deșeuri.

Așa numita mare curățenie anunțată de autoritățile muncipale, la care au fost invitați toți locuitorii orașului, a început în sectoarele capitalei în jurul orei 9. Cu fotograful după el, edilul capitalei, împreună cu alți angajați ai Primăriei, a apărut în Parcul La Izvor, din sectorul Buiucani. Tot aici, s-au alăturat campaniei și oamenii de rând.

„Mucuri de țigări, sticle, hârtii….prsupun că e un loc mai la dos. Multă lume își permite să se distreze”.
„Nu este chiar atât de murdar…hârtiuțe, sticle”.
„Este normal ca fiecare cetățean al acestei societăți să facă ceva pentru această societate și pentru casa sa”.

ION CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „I-am asigurat cu cele necesare, mănuși, saci. Sunt și angajați ai Primăriei? Sunt. I-ați scos pe toți la muncă? I-am rugat. Cine nu vrea, nu iese…”.

ȘOFER, TRACTOR: „Lucrați la Primărie? Da. Vi se achită mai mult sâmbetele, duminicile? Se achită dublu. Azi nu știu. Ce vi s-a spus? Că trebuie să facem curat, vine iarna”.

Iar dacă saci și mănuși oamenii aveau, măștile de protecție și distanța socială lipsea.

„Suntem în spațiu deschis. Se poartă mască doar îăn spații închise. Distanța? Ne străduim, dar deja cum iese…”.

„Acțiunea are loc în spațiu liber. Nu prea se respectă distanța. Măști ave, acuși le punem”.

ION CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „Toată lumea cunoaște care sunt regulile. În aer liber regulile pot privite diferit. Unii consideră că nu trebuie să poarte măști. Să nu ne trezim cu vreun caz-două de covid de aici. Nimeni nu este neexpus acestui risc”.

Întrebat de ce este însoțit mereu de fotograf și cameraman, în special astăzi la o acțiune de voluntariat, edilul a precizat că aceasta este misiunea serviciului de presă.

ION CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „Ați achitat sunt ore suplimenatre? Sau serviciul de presă face voluntariat? Este serviciul de presă a Primăriei. Trebuie să facă exact ceea ce faceți și dvs. Le achitați în plus? Acest lucru la direcția finanțe”.

„Între timp, și în alte sectoare ale capitalei oamenii s-au mobilizat și au ieșit să salubrizeze zonele verzi”.

„Noi am început la 8.30. Am început de la Studenților. Am mers până la iaz”.

„Unde-s oamenii? Prin parc. Câți oameni? Vreo 30”.

„Eram peste 80. Din fiecare clasă..Au chemat părinții cu copii? Da. Au apelat l apărinți, părinții au acceptat”.

Una din cauzele mizeriei din oraș, spun oameni, ar fi lipsa sau numărul prea mic de coșuri de gunoi în unele zone.

„În oraș sunt, dar puține. Uneri mergi și nu ai unde arunca o hârtie de la îngehțată. Îl duci așa, e păcat să arunci..”.

„Nu, nu sunt coșuri. Sunt doar acolo, la strada centrală. Credeți că e unul din motive pentru care se adună gunoi în parc? Poate, dar cred că și cultura”.

„Coșuri de gunoi avem? Avem. Dar prin parcuri? Iată de asta, mă scuzați, nu-s”.

De partea cealaltă, edilul însă spune că Primăria pregătește un proiect care prevede amenjarea coșurilor de gunoi. Când se va întâmpla asta mai exact…nu se știe.

ION CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „Când vor apărea coșuri suficiente prin oraș? Proiectul manegementul deșeurilor – 23 de milioane de euro. Un proiect foarte mare, care ține de conservarea deșeurilor. Urmează să punem câteva lucuri la muncit și după aceasta să venim în consiliul și dacă acceptă consiliul”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Chișinău, în cadrul acțiunii de salubrizare desfășurată astăzi au participat circa 1000 de oameni. Timp de câteva ore, reprezentanții municipalității, ai sectorului asociativ, dar și simpli cetățeni au colectat circa 5000 de saci cu deșeuri.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram