PAS anunță că a luat act de hotărârea CEC prin care s-a stabilit organizarea a 139 de secții de votare în afara țării pentru alegerile prezidențiale.

„Din păcate, CEC a neglijat falsificarea masivă a înregistrărilor prealabile pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă, fapt care a și determinat deschiderea în această țară a 17 secții de votare, în lipsa unei justificări suficiente care s-ar circumscrie criteriilor prevăzute de lege. Pe de altă parte, deși au existat solicitări și argumentări corespunzătoare, CEC a refuzat deschiderea mai multor secții de votare în alte state, cum ar fi, de exemplu, SUA, Canada, Israel, Portugalia și altele”, se arată în mesajul formațiunii.

„În SUA și Canada era imperativ necesară deschiderea a mai multor secții, datorită numărului mare de moldoveni care locuiesc acolo și a distanțelor foarte mari pe care trebuie să le parcurgă pentru a vota. Este regretabil faptul că în Israel vor fi deschise două secții. O situație similară a fost creată și în Portugalia, unde nordul țării a rămas neacoperit, fiindcă a fost lichidată secția din Porto„, au mai menționat reprezentanții PAS.

În mesajul PAS, se mai menționează că „sunt multe întrebări referitor la hotărârea adoptată de CEC, inclusiv în ceea ce privește transparența luării deciziilor, nu au fost luate în considerare propunerile cetățenilor din diaspora, opiniile societății civile și a concurenților electorali”.

Amintim că CEC a decis să deschidă în străinătate 139 de secții de vot, dintre care 17 vor fi în Rusia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!