Elveţienii stabilesc astăzi, prin referendum, dacă cetăţenii Uniunii Europene vor mai putea să muncească şi să trăiască sau nu în Elveţia, relatează Eurones.

Această iniţiativă a Partidului Uniunea Democratică de Centru (UDC, conservator, dreapta) se bucură doar de 35% opinii favorabile, arată un sondaj recent difuzat de Radioteleviziunea naţională RTS, scrie news.ro.

Iniţiativa, care este supusă la vot în cadrul sistemului democraţiei directe din Elveţia, prevede ca acestă ţară să-şi revizuiască Constituţia, pentru a se asigura că poate gestiona politica migraţiei în mod autonom.

„Trebuie să ne recuperăm partea de suveranitate care constă în a controla imigraţia”, declară pentru AFP Vincent Schaller, un membru UDC în Parlamentul muncipal al Genevei.

În cadrul referendumului de duminică, alegătorii elveţieni se pronunţă, de asemenea, asupra unei serii de alte probleme – inclusiv asupra oportunităţii de a aloca şase miliarde de franci elveţieni (5,6 miliarde de euro/6,6 miliarde de dolari) în vederea achiziţionării unor noi avioane de vânătoare sau oportunităţii de a acorda două săptămâni de concediu de paternitate noilor taţi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!