/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, acord cu NATO și prognoză sumbră! ISW: Rusia avansează rapid

Referendum în Elveția: Alegătorii decid dacă mai permit cetățenilor din UE să vină să muncească în țara lor

missing
27 septembrie 2020, ora 12:22

Elveţienii stabilesc astăzi, prin referendum, dacă cetăţenii Uniunii Europene vor mai putea să muncească şi să trăiască sau nu în Elveţia, relatează Eurones.

Această iniţiativă a Partidului Uniunea Democratică de Centru (UDC, conservator, dreapta) se bucură doar de 35% opinii favorabile, arată un sondaj recent difuzat de Radioteleviziunea naţională RTS, scrie news.ro.

Iniţiativa, care este supusă la vot în cadrul sistemului democraţiei directe din Elveţia, prevede ca acestă ţară să-şi revizuiască Constituţia, pentru a se asigura că poate gestiona politica migraţiei în mod autonom.

„Trebuie să ne recuperăm partea de suveranitate care constă în a controla imigraţia”, declară pentru AFP Vincent Schaller, un membru UDC în Parlamentul muncipal al Genevei.

În cadrul referendumului de duminică, alegătorii elveţieni se pronunţă, de asemenea, asupra unei serii de alte probleme – inclusiv asupra oportunităţii de a aloca şase miliarde de franci elveţieni (5,6 miliarde de euro/6,6 miliarde de dolari) în vederea achiziţionării unor noi avioane de vânătoare sau oportunităţii de a acorda două săptămâni de concediu de paternitate noilor taţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram