A avut loc a doua ședință a grupului de gestionare a situației după lichidarea incendiului de la Filarmonica Națională.

În cadrul ședinței s-a decis că până pe 2 octombrie trebuie să fie evacuate toate bunurile materiale din interiorul edificiului. „Angajații Filarmonicii vor beneficia de ajutorul necesar pentru evacuarea costumelor, dar și a documentelor”, se arată într-un comunicat.

Potrivit informațiilor, situația va fi gestionată în continuare, iar la fața locului pe parcursul desfășurării activităților va activa Statul Major al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Amintim că incendiul, care a mistuit edificiul Filarmonicii Naționale, a izbucnit joi, în jurul orei 12:00. Zece autospeciale și aproape 60 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de zece ore. Focul a fost stins în totalitate abia vineri dimineață.

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!