Cetățenii Republicii Moldova care urmează să călătorească în Franța trebuie să completeze noul model al atestării de deplasare, precum și declarația privind absența simptomelor de infectare cu COVID-19, anunță Ambasada Republicii Moldova în Franța.

Totodată, lista categoriilor de călători admiși pe teritoriul Franței a fost extinsă și include: titulari ai unei vize de lung sejur (VLS), cei care vin în Franța în scop de studii, stagii de scurtă durată, minorii școlarizați în Franța, cu justificarea unui loc de cazare în Franța, profesorii, cercetătorii angajați sau invitați de către o instituție de învățământ superior sau un laborator de cercetări din Franța, care se deplasează pentru studii sau activități de predare, cetățenii unei țări terțe, titulari ai vizei de lungă durată de tip „Passeport Talent” sau „salarié détaché ICT”, precum și soțul, soția și copiii acestora, cetățenii străini care sosesc în Franța pentru a beneficia de tratamente în instituții spitalicești publice sau private.

Ambasada Republicii Moldova în Franța a precizat că celelalte categorii de călători cu dreptul de intrare în Franța au fost menținute.

Documentele care trebuie completate le puteți găsi pe site-ul interieur.gouv.fr.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!