/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Află povestea emoționantă a Nicoletei, o tânără de 18 care învins cancerul

missing
28 septembrie 2020, ora 07:21

Dragostea adolescentină a ajutat-o pe Nicoleta, o tânără de 18 ani, să învingă cancerul.  Acum patru ani, fata a  fost diagnosticată cu leucemie. Nu a fost o luptă ușoară, dar  iubirea și forța interioară, au făcut-o să meargă înainte. După 2 ani de tratament, tânăra a  primit cea mai frumoasă veste.  Rezultatele analizelor repetate au arătat că a învins lupta cu cancerul. Acum, elevă în clasa a 12-a, Nicoleta este membră a 10 organizații de voluntariat, autoare de carte, dar și specialist în nutriție.

NICOLETA: „Cancerul mi-a schimbat personalitatea, am început să gândesc mult mai diferit, deci am început să iubesc fiecare respirație, am început să fiu mai fericită”

Drama Nicoletei a început acum 4 ani, pe când era  elevă în clasa a șaptea. Diagnosticul de leucemie fost ca o palmă.Vestea, primită la Institutul Oncologic,  a cutremurat-o și i-a schimbat cursul vieții.

NICOLETA: Sânge, sângerări aveam, aveam dureri foarte mari de cap, somnolență, nu puteam mânca, vomitam totul, chiar și apa, nu puteam merge, asta derula foarte rapid și în loc de 10 minute care le făceam până la școală, făceam 40”.

Au urmat doi ani de tratament  și o luptă necontenită pentru viață. În scurt timp, Institutul oncologic i-a devenit și casă, și școală și lăcaș pentru rugăciuni. Aici îl întâlnise pe Mihai , care a fost un sprijin enorm pe perioada tratamentului.

NICOLETA: M-a făcut mult să uit de spital , încurajările pe care mi le dădea el, nu-i păsa că eu sunt fără păr sau ceva de genul, îmi zicea: uite, tu poți, tu ești curajoasă, împreună o să trecem peste, ca într-un final, peste jumătate de an, să decedeze”.

Fericirea Nicoletei nu a durat mult. Pierderea lui Mihai ,care a suferit, la fel din cauza cancerului, i-a lăsat  o durere imensă. Dincolo de suferințele fizice și sufletești prin care a trecut, Nicoleta a găsit puterea de a merge mai departe.

NICOLETA: Ziua când am aflat că am învins cancerul a fost cea mai fericită zi din viața mea, pentru că, oarecum am prins la aripi și m-am gândit, da, eu sunt o învingătoare, eu pot ajuta mai mulți oameni, să le arăt faptul că există speranță, putere și faptul că nu e condamnare la moarte”.

Acum, tânăra savurează din plin fiecare clipă. Este activă, se implică cu drag în mai multe activități de voluntariat, practică sportul și modul sănătos de viață.

NICOLETA: Ies de dimineața la școală, apoi am zece asociații în care sunt foarte, foarte implicată, în asociațiile de voluntariat, mă mai ocup și cu sportul, care l-am îndrăgit în ultimul timp. Sunt o persoană care iubește stilul de viață activ și sănătos”.

Chiar dacă Nicoleta a învins lupta cu boala, ea  continuă să facă vizite regulate  la institutul  oncologic din capitală. De această dată merge  nu ca pacient. Prin puterea propriului exemplu, îi încurajează pe bolnavii de cancer.

NICOLETA: Mă ocup cu copiii bolnavi de cancer, încerc să le dau o speranță, să le zic că.. uite, totul se poate și chestia asta mă motivează și pe mine să lupt mai departe și totodată pe ei, pentru că le aduc un mesaj de încurajare”.

Tot acolo, pe băncile Institutului oncologic, Nicoleta și-a așezat pe foaie primele trăiri și emoții. Toată experiențele , cu bune și rele, au  fost așternute într- o carte, care a fost recent lansată.

NICOLETA: „Deci nu a fost reușită prima carte pe care am scris-o, am fost descurajată, și oamenii nici până la a doua carte când să o scot nu m-au susținut, însă eu le-am demonstrat că pot”.

Totodată, Nicoleta ne-a mărturisit că această lucrare este o oglindire a tot ce a trăit în perioada luptei cu leucemia.

NICOLETA: „Despre cum să treci peste cancer, cum am fost înainte de problema aceasta, cum sunt după și multă, multă putere, dragoste, optimism și faptul că ar trebui să mergi doar înainte și nu în urmă”.

TEXT: Tânara are planuri mari de viitor, iar toate experiențele prin care a trecut, au făcut-o să creadă că nimic nu e imposibil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram