/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Culorile exotice ale părului au devenit un trend popular și printre tinerele din Republica Moldova

missing
28 septembrie 2020, ora 07:12

Se spune că, dacă vrei să afli mai multe despre personalitatea unei femei, atunci podoaba capilară sau, mai exact, culoarea părului îți poate da răspunsurile la întrebare. Părul vopsit este o alegere a femeilor, dar care dezvăluie multe despre ele. De la blond la roz aprins sau de la brunet la albastru, podoaba capilară a devenit un teren de emoții, culori și experimente pentru eroinele din reportajul ce urmează. Dacă în alte țări, acest lucru este unul absolut obișnuit, pentru țara noastră o astfel de decizie încă implică multă îndrăzneală.

La 25 de ani, Mihaela se prezintă o profesoară de matematică ieșită din tipare, și asta pentru că, tot timpul, își ascultă glasul inimii. Meseria nu i-a pus bețe în roate pentru a-și îndeplini visurile. Și-a vopsit părul în albastru pentru că asta a vrut de mai mult timp, dar și pentru că a făcut un pariu și cu elevii ei.

MIHAELA ROTARI, PROFESOARĂ: „Salut, sunt Mihaela și astăzi rezolvăm un exercițiu cu progresii aritmetice. Trebuie să determinăm primul termen – a unu”.

MIHAELA ROTARI, PROFESOARĂ: „Am spus că îmi vopsesc părul albastru dacă susțineți toți examenul, aveam clasa a noua. Și examenul s-a anulat, și am zis bine, ce să fac dar cu părul și tot mă întrebau, când vă vopsiți, când vă vopsiți și într-o zi am spus – ok, este un vis de al meu, dă să-l realizez”.

Încântați de schimbarea Mihaelei au fost și cei doi copii ai ei.

MIHAELA ROTARI, PROFESOARĂ: „Copiii mei au spus – wooow, ce-i de frumos, eu tot vreau. Ei sunt obișnuiți ca mama lor este ieșită din tipare, cred că”.

Însă, tânăra profesoară are parte și de reacții mai deocheate, mai ales din partea necunoscuților.

MIHAELA ROTARI, PROFESOARĂ: „Chiar dacă cineva stă în telefon și merge concentrat în telefon, ridică capul și așa o privire – woow sau copiii mai ales – mama, uite, mama, uite, uite, chiar m-a arătat cu degetul un copilaș”.

Dorința de a-și vopsi părul în roz i-a venit Annei peste noapte. Nu consideră acest pas unul îndrăzneț, dar, totuși, spune că atrage multe priviri pe stradă. Mai mult, lumea încearcă să o abordeze, cu tot felul de mărunțișuri.

ANNA TULGARA, VLOGGERĂ: „Am impresia că mulți chișinăuieni și-au pierdut telefoanele și ceasurile de când eu m-am făcut roz, fiindcă lumea, într-un număr mare, mă întreabă cât e ora. N-am mai experimentat așa ceva până acum. Poate și lumea caută măcar o mică, mică posibilitate de interacțiune, n-am idee care, da nu mă deranjează, de obicei răspund”.

Anna este una dintre youtuberii de top de la noi, iar faptul că și-a schimbat radical culoarea părului s-a resimțit asupra numărului de noi urmăritori.

ANNA TULGARA, VLOGGERĂ: „Și încă o chestie pe care eu am realizat-o, pentru o persoană, cel puțin ca mine, care cât de cât face chestii în mediul online, asta este o strategie de marketing, pentru că.. eu asta am realizat după ce am făcut pasul, pentru că de exemplu lumea ține minte că, iată fata asta cu păr roz o spus ceva, ei nu-și aduc aminte că asta-i Anna Tulgara, nu știu ce face ea cu viața ei. Mmm, da e strategie cumva”.

Și Cătălina se numără printre tinerele nonconformiste de la noi. Fără a sta mult pe gânduri, a luat decizia de a-și împleti cosițe cu fâșii verzi, procedură care i-a schimbat radical imaginea.

CĂTĂLINA OSIPOV, CREATOARE DE LENJERIE: „Eu cred că totuși este legat cu curajul oamenilor, totuși, mai avem noi obiceiul ăsta să gândim sovietic, așa să spunem și atunci orice ieșire din comun era așa, mai judecată, dar eu cred că totuși, cu cât mai mult înaintăm, mai ieșim prin Europa, mai vedem și alte țări și alți oameni cum trăiesc, noi o să ne obișnuim și cu asta”.

Cătălina ne-a mărturisit că a fost un proces anevoios, dar nu regretă schimbarea: „Singur, procesul de confecționare a acestor cosițe, la mine personal a durat 11 ore jumate, aproape 12. Am un număr de circa 170 de cosițe în capul meu. A fost când mi le-am făcut la o vârstă mai fragedă, nu tare mă interesa capitolul ăsta, acum deja, fiind mai coaptă la minte, chiar dacă sunt cu părul verde, am studiat din plin chestia asta și pot eu să spun că mi-am făcut concluzia că nu dăunează la păr”.

Pentru o astfel de procedură, clientele scot din buzunar peste 3000 de lei. Contrar percepțiilor, părul în culori aprinse nu este doar pentru adolescente. În ultima vreme, internetul este inundat de fotografii în care apar femei trecute de 60 de ani, cu nuanțe „neon” pentru păr.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram