A scăpat ca prin urechile acului. Un șofer din Capitală s-a pomenit cu un arbore pe acoperișul mașinii, chiar în momentul în care se deplasa pe șoseaua Muncești. Din fericire, bărbatul a scăpat nevătămat. Din cauza copacului căzut în mijlocul drumului, s-a circulat cu dificultate. Pentru a debloca strada, a fost nevoie de intervenția muncitorilor de la Spații Verzi.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Șoferul automobilului spune că se deplasa pe șoseaua Muncești când la un moment dat arborele a căzut peste automobilul său. El nu a avut de suferit însă Dacia a fost grav avariată.”

Incidentul s-a întâmplat în această dimineață, în timp ce bărbatul venea la muncă, în Capitală. Șoferul a refuzat să vorbească în fața camerei. Pentru că mașina îi este asigurată, cheltuielile pentru reparație vor fi suportate de către compania de asigurare. Responsabilii de la Spații Verzi spun că nu poartă răspundere pentru astfel de cazuri.

GHEORGHE MOLDOVANU, SPAȚII VERZI, BOTANICA: „Cine achită pierderile la mașina ceea? – Acestea sunt calamități naturale, asigurarea.”

Din cauza copacului, căzut chiar în mijlocul drumului, traficul rutier a fost blocat. Pentru a evacua arborele, au intervenit muncitorii de la Spații Verzi.

Muncitorii spun că arborele, de aproape 70 de ani, era uscat, lucru negat însă de superiorul lor.

„Din ce cauză s-a prăbușit? – Era putred la rădăcină, se vede. – Mai este unul alături. – Acuși îl scoatem. – De ce nu s-a tăiat până acum? – Eu nu știu întrebați superiorul.”

GHEORGHE MOLDOVANU, SPAȚII VERZI, BOTANICA: „Este un arbore alături la fel de periculos.-Recunosc dar nu este atât de periculos, cine știe asta e natura. -De ce nu s-a tăiat mai înainte?-Arborele este foarte verde.”

Zilele trecute, un alt copac s-a rupt din rădăcini și s-a prăbușit lângă un magazin alimentar, de pe bulevardul Traian. Oamenii, care locuiesc în apropiere, spun că sunt pline curțile de copaci uscați, dar autoritățile nu intervin.

„A fost vânt puternic. La noi, casa nr.18, sunt doi copaci uscați. Și lângă casă este unul, nimeni nu are nevoie.”

„Copacii uscați sunt periculoși mai ales pentru oamenii în etate, așa ca mine.”

Pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, ne-a spus că angajații preturii înregistrează solicitările cetățenilor și identifică adresele cu arbori care prezintă pericol. Dar, decizia de defrișare a copacilor aparține celor de la Spații Verzi. Am încercat să obținem o reacție de la Spații Verzi însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!