Trei membri ai unei grupări criminale specializate în furturi din automobile au fost reținuți în urma măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, cei ai BPDS „FULGER”, angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana în comun cu procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău.

Este vorba despre trei bărbați cu vârstele cuprinse între 40 și 50 de ani, originari din Strășeni, Soroca și UTA Găgăuzia, anterior judecați pentru infracțiuni similare. Mai mult, unul din ei este cercetat penal în dosarul organizației criminale „Borman”, având aplicată măsura preventivă de control judiciar. Persoanele s-au aflat în vizorul oamenilor legii timp de o lună.

Aceștia identificau automobile din parcările piețelor, centrelor comerciale, spitalelor, apoi scanau alarma automobilelor pentru a le deschide și sustrăgeau  bunurile de preț. De asemenea, s-a stabilit implicarea acestora în comiterea furturilor și în alte localități din republică. Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana le-a înaintat acestora învinuirea pentru furt în proporții de către un grup criminal organizat. Tot la demersul procurorilor, învinuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

 

Pentru astfel de fapte, legislația prevede de la 5 la 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!