/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alegeri prezidențiale. Câte secții de vot vor fi deschise în Chișinău și câte în suburbii

missing
29 septembrie 2020, ora 14:57

Pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi deschise 305 secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Dintre acestea, 245 de secții vor fi organizate în sectoarele capitalei și 60 în localitățile suburbane. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban, anunță Primăria Chișinău.

Totodată, e de menționat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 1 octombrie, este inclusă o chesiune privind aprobarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din sectoarele municipiului.

Conform Codului Electoral al Republicii Moldova, administrația publică locală desemnează canidaturile a 3 membri din componența birourilor electorale ale secțiilor de votare de pe teritoriul administrat.

Menționăm că până astăzi, 29 septembrie curent, CEC a înregistrat 5 concurenți electorali, iar un dosar este în curs de examinare.

Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie joi, 1 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram