Pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi deschise 305 secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Dintre acestea, 245 de secții vor fi organizate în sectoarele capitalei și 60 în localitățile suburbane. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban, anunță Primăria Chișinău.

Totodată, e de menționat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 1 octombrie, este inclusă o chesiune privind aprobarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din sectoarele municipiului.

Conform Codului Electoral al Republicii Moldova, administrația publică locală desemnează canidaturile a 3 membri din componența birourilor electorale ale secțiilor de votare de pe teritoriul administrat.

Menționăm că până astăzi, 29 septembrie curent, CEC a înregistrat 5 concurenți electorali, iar un dosar este în curs de examinare.

Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie joi, 1 octombrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!