Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a venit cu o reacție după ce consecințele ploilor de astăzi au stârnit mai multe reacții negative printre internauți. Acesta a menționat că mai este mult de lucru. Ion Ceban s-a referit în special la strada Albișoara din Chișinău, care de cele mai multe ori are de suferit din cauza ploilor. 

„Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa numiți specialiști, care s-au dat cu părerea pe rețelele sociale despre situația creată în oraș în urma ploii din această după amiază. Fapt că în partea de sus a orașului nu există nici o gură de captare, dar sunt puse de frumusețe de către fostele conduceri, avem ce avem. Le vom lua pe rând. Am mai spus, curățarea râului și adăugarea mai multor rețele sunt unele soluții care ne-ar scăpa de inundații. Dacă albia râului Bîc nu era curățată în această vară, situaţia pe strada Albişoara avea să fie mult mai gravă, ca urmare a precipitaţiilor puternice care au căzut în prima jumătate a zilei de astăzi. Am inspectat strada şi recunosc, mai avem de lucru.

Facem tot posibilul pentru a soluționa problema. Împreună cu responsabilii de la primărie am discut despre acţiunile ce trebuie să le întreprindem în perioada imediat următoare. Pentru „specialiștii” care nu cunosc și au reușit să critice pe rețelele sociale, gurile de captare de sub podul din bd. Vieru, acestea sunt amplasate mai sus decât nivelul solului, pentru că ultimul strat de asfalt nu a fost turnat.

Pe strada Albişoara, vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 mm fiecare, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. În plus, pe această stradă sunt schimbate şi ţevile de apeduct şi termoficare. Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim pentru a remedia. Actualmente, toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că, mai multe străzi din capitală au fost inundate în urma ploilor de astăzi.

/FOTO/ Râul Bâc a ieșit din albie în urma ploilor din această dimineață. O stradă, inundată din această cauză

Circulația transportului pe câteva străzi de la Ciocana, limitată. Serviciile municipale au intervenit în timpul ploii puternice

Traseul mai multor rute de troleibuz, modificat după ce străzile din capitală au fost inundate

/VIDEO/ Subterana din sectorul Râșcani, inundată. Oamenii sunt nevoiți să meargă prin apă

/VIDEO, FOTO/ Chișinăul, luat prin surprindere din nou. Străzile capitalei au fost tranformate în râuri

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!