/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Numărul de paturi destinate pacienților infectați cu COVID-19 va fi suplimentat în Chișinău

missing
29 septembrie 2020, ora 22:35

Numărul de paturi din cadrul instituțiilor medicale din municipiul Chișinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior. Spitalul Arhanghelul Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății vor putea interna suplimentar circa 70 pacienți. Anunțul a fost făcut de Viorica Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

„Numărul persoanelor infectate este în creștere în capitală, iată de ce continuăm consolidarea instituțiilor pentru a face față numărului de internări. La moment, în instituțiile spitalicești pentru copii și cele raionale situația este stabilă, însă vom continua să identificăm soluții pentru consolidarea tuturor instituțiilor. În prezent, avem internați în spitale 710 pacienți în stare gravă, (dintre care 36 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1460 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare”, a scris ministra Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Alte 835 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate pe 29 septembrie în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru cazuri sunt de import – Turcia- trei, Marea Britanie- un caz. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 52 029 de cazuri.

De asemenea, datele prezentate de Ministerul Sănătății arată că încă nouă oameni și-au pierdut viața din cauza virusului COVID-19.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram