Numărul de paturi din cadrul instituțiilor medicale din municipiul Chișinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior. Spitalul Arhanghelul Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății vor putea interna suplimentar circa 70 pacienți. Anunțul a fost făcut de Viorica Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

„Numărul persoanelor infectate este în creștere în capitală, iată de ce continuăm consolidarea instituțiilor pentru a face față numărului de internări. La moment, în instituțiile spitalicești pentru copii și cele raionale situația este stabilă, însă vom continua să identificăm soluții pentru consolidarea tuturor instituțiilor. În prezent, avem internați în spitale 710 pacienți în stare gravă, (dintre care 36 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1460 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare”, a scris ministra Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Alte 835 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate pe 29 septembrie în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru cazuri sunt de import – Turcia- trei, Marea Britanie- un caz. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 52 029 de cazuri.

De asemenea, datele prezentate de Ministerul Sănătății arată că încă nouă oameni și-au pierdut viața din cauza virusului COVID-19.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!